Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyés babapiskóta-süti

Gesztenyés babapiskóta-süti
Gesztenyés babapiskóta-süti
30 perc / előkészület: 25 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

MEGINT valami, ami megtetszett és muszáj volt elkészítenem, mert nem hagyott békén...  Nem is bántam meg :))

Sőt.. senki sem bánta, hogy MEGINT valami finomat tettem le az asztalra...

De MEGINT megkértek, hogy ne készítsek már annyi édességet, ha nem muszáj :))

Erre a gyönyörűségre Gesztenye receptjei között találtam rá, ezer köszönet és hála, hogy feltette a blogjába.

hozzávalók / 6 adag

A babapiskóta alaphoz

A krémhez

A tejes sziruphoz

A díszítéshez

ajánlat

Gesztenye imádóknak, meg mindenkinek :))

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csokoládét az olajjal gőz fölött megolvasztjuk és annyi babapiskótát, amennyi a forma oldalának kirakásához kell, ferdén megmártjuk az olvasztott csokoládéban, majd rácsra téve hagyjuk megdermedni.
  2. Az első csomag gesztenyemasszát összekeverjük a mascarponéval/krémsajttal, porcukorral, rum felével és a maradék olvasztott csokoládéval.
  3. A második csomag gesztenyemasszát összekeverjük a maradék rummal, a baracklekvárral és a keményre vert tejszínnel (cukor nem szükséges bele, mert a lekvár eléggé megédesíti a gesztenyét).
  4. A formát béleljük ki folpackkal, az alját kirakjuk hosszában a tejes szirupban megmártott, nem csokis babapiskótákkal, az oldalát kirakjuk a csokis piskótákkal, úgy, hogy a csokoládés rész legyen felül. Ebbe a piskótával kirakott formába először belesimítjuk a csokoládés gesztenyemasszát, erre újabb sor tejes szirupba mártott piskótát teszünk, majd rásimítjuk a tejszínes gesztenyemasszát.
  5. A kilógó fóliával betakarjuk az egész formát, majd 5-6 órára (legjobb egész éjszakára) a hűtő alsó részébe dugjuk.
  6. Tálalás előtt óvatosan eltávolítjuk a fóliát, majd felvert tejszínnel és reszelt csokoládéval díszítjük.
  • tepsi mérete: 22 x 11 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 17 339
elküldve: 23
receptkönyvben: 288
elkészítve: 5/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Rumiszivi

Mióta szakács: 2011.08.08.
91 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
mikor: tízórai, uzsonna
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gesztenyés-csokoládés babapiskóta-torta, gesztenyepüré piskótával

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

moneszka84
moneszka84 Sat, 2013-03-30 19:13

Sziasztok!
A legközelebbi családi összejövetelünkre el szeretném készíteni ezt a finomságot. Annyi lenne a kérdésem, hogy a formából hogyan borítjátok ki? vagy a fóliával együtt húzzátok/veszitek ki a formából a sütit? Egy kis gyakorlati tanácsot kérlek adjatok! :) Aztán beszámolok hogy sikerült elkészítenem! Köszönöm!

rumiszivi
Rumiszivi / rumiszivi Sat, 2013-03-30 20:45

Szia Moneszka, én a fóliával együtt emeltem ki, és mielőtt a tálcára tettem lehúztam először az egyik oldaláról, ezt ráraktam a tálcára, majd a másik oldaláról. Elég keményen állt, úgyhogy nem volt probléma. Ha lesz segítséged, könnyebben le fogjátok tudni húzni, míg te tartod, a másik húzza. Remélem sikerülni fog :D. Kellemes húsvéti ünnepeket kívánok :D, szia

Búcica
Búcica Sat, 2012-10-27 12:31

Én is ugyanúgy voltam vele, muszáj volt elkészítenem.
Én egy kicsi tortaformába csináltam meg. Nagyon szép lett. Amikor levettem a formát és a fóliát nem esett szét :-) Szépen lehetett szeletelni.
Nagyon finom és nagyon édes volt!
Ja és a legfontosabb hihetetlenül gyorsan elkészült.

rumiszivi
Rumiszivi / rumiszivi Sat, 2012-10-27 13:09

Kedves Búcica, ugye hogy milyen finom?!? Hihetetlenül gyorsan elkészül aztán hihetetlenül gyorsan el is fogy :D. További jó sütést -főzést kívánok, üdv. Szivi

Nosalty.hu
Nosalty.hu Tue, 2012-10-16 09:54

Kedves Szakácsunk!
Tiéd lett 2012.10.15. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
NoSalty.hu csapata

2326
babapiskóta 35 db
étcsokoládé 10 dkg
napraforgó olaj 1 ek
gesztenyemassza 50 dkg
mascarpone 250 dkg
porcukor 1.5 ek
rum 1 ek
sárgabaracklekvár 5 ek
habtejszín 300 ml
tej 100 ml
porcukor 1 ek
rum 0.5 ek
csokoládéforgács 1 ek
tejszínhab 2 ek