r
Nosalty Logó

Gesztenyemousse alagút

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Gesztenyemousse alagút
adag
Előkészítés
perc
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskóta alaphoz

A krémhez

A sziruphoz

Az alsó réteg babapiskóta mártogatásához

A csokoládéforgácshoz

Összesen 1110 kcal
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskóta alaphoz

A krémhez

A sziruphoz

Az alsó réteg babapiskóta mártogatásához

A csokoládéforgácshoz

Összesen 4437 kcal
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskóta alaphoz

A krémhez

A sziruphoz

Az alsó réteg babapiskóta mártogatásához

A csokoládéforgácshoz

Összesen 246 kcal
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    42.8 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    371.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    161.3 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 1110 kcal
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    52.6 g

Zsír

  • Összesen
    171.1 g
  • Telített zsírsav
    108 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1486.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    290 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    294 mg
  • Foszfor
    412 mg
  • Nátrium
    459 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    645.3 g
  • Cukor
    296 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    201.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 4437 kcal
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    82.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    23 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 246 kcal

Hozzávalók

A piskóta alaphoz

A krémhez

A sziruphoz

Az alsó réteg babapiskóta mártogatásához

  • 1.5 dl tej (a szirup egy részével elkeverve)

A csokoládéforgácshoz

Elkészítés

A piskóta alaphoz

  1. Egy hosszúkás, szögletes püspökkenyér- vagy kenyérformát folpack-kal kibélelünk, és kipróbáljuk hány darab babapiskótára lesz szükségünk két oldalt. (Én egy 11 x 25 x 7 cm nagyságú formát használtam, és 16 db babapiskóta kelletaz oldalához, amit csokiba kelletkimártani.)
  2. A babapiskóták mártogatásához a csokoládét az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk, és ferdén kimártjuk benne a szükséges mennyiségű babapiskótát, majd rácsra helyezzük, és hűtőben megdermesztjük.
  3. Elkészítjük a szirupot, amelynek 2/3-ával elkeverjük a gesztenyemasszát.
  4. A tejszínt habbá verjük, és óvatosan összekeverjük 37,5 dkg szirupos gesztenyével.
  5. Amikor a babapiskótán a csokoládé megdermedt, a folpack-kal bélelt formába szorosan egymás mellé állítjuk a babapiskótákat, a forma két hosszanti oldalához támasztva.
  6. A babapiskóták közé a formába simítjuk a gesztenyés krémet.
  7. A maradék szirupos gesztenyemasszából akkora téglalapot formázunk, hogy a krémet be tudjuk fedni vele.
  8. A maradék szirupot a tejjel elkeverjük, belemártjuk a megmaradt babapiskótákat, és élére állítva befedjük az alagutat. Folpackkal letakarjuk a desszertet, és legalább 2 órát hűtjük. (Én egy éjszakát hűtöttem.)
  9. Tálaláskor egy tálra borítjuk, lehúzzuk a folpackot, és megszórjuk csokoládéforgáccsal.
  10. A csokoládéforgácsot magunk is könnyen elkészíthetjük, amelyhez felolvasztjuk a csokoládét az olajjal vízgőz felett, majd egy műanyag deszkára borítjuk. 1-2 mm vastagságban elsimítjuk, és hűtőben megdermesztjük.
  11. Egy fém spatula vagy akár pizzalapát segítségével csokoládéforgácsokat tolunk le a megdermedt csokoládérétegből.
  • Tepsi mérete: 11x25x7
  • Receptkönyvben: 77
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10032
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 03.

Ajánló

A receptet tejszínréteg nélkül írtam, de aki szeretne tejszínréteget, az hagyja meg a tejszín 1/3 részét - ne keverje össze a gesztenyével - és abból készítse a rétegzéskor a tejszínes csíkot. (További képek itt láthatóak.)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ennek a desszertnek az eredeti receptje a Nők Lapja Konyha magazin októberi számában található. Múlt hétvégén Márton napi búcsú volt a kis falunkban, arra készítettem ezt az édességet, de picit módosítani kellet a recepten, mert akik ettek belőle, több dologra (pl.: alkohol, gyümölcs, tej) is allergiásak, ezért azokat ki kellett hagynom. Az eredeti recept szerint a gesztenyemassza felét meggylikőrrel, baracklekvárral kell összekeverni, míg a másik felét rummal. Mindezt én sziruppal helyettesítettem. Továbbá növeltem a gesztenye mennyiséget, növényi tejszínt használtam (az eredeti recept is ezt tartalmazza). A tejszínt először soknak találtam, de aztán mégis szükség volt a 3dl-ből felvert mennyiségre, nálam ebből adódik a tejszínes csík.

Hozzávalók

A piskóta alaphoz

A krémhez

A sziruphoz

Az alsó réteg babapiskóta mártogatásához

A csokoládéforgácshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek