Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyekrémes piskótatekercs Katától

Gesztenyekrémes piskótatekercs Katától
Gesztenyekrémes piskótatekercs Katától
45 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Találtam egy gesztenyés receptet, aztán a saját elképzelésem szerint megformáltam. Ez lett belőle.

hozzávalók / 6 adag

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

ajánlat

Mandulaszeleteket az egyik bevásárlóközpontban szoktam vásárolni, nagyon sokáig elég, és rengeteg süti díszítéséhez, feldobásához alkalmazható. A csokireszeléket saját magunk készíthetjük. Akár tej, akár étcsokoládéból, pl. egy zöldséghámozó segítségével.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először megsütjük a piskótát. A sütőt a legmagasabb hőfokra melegítjük. Az egész tojásokat a porcukorral kikeverjük. (FIGYELEM! Amennyiben a robotgéped nem rendelkezik Turbo fokozattal, ajánlatos a tojásokat szétválasztani, és a piskótát aszerint elkészíteni!) A sütőporos, kakaós lisztet kisebb adagokban hozzáadjuk (itt már kisebb fokozaton, kevés ideig keverjük).
  2. Egy közepes méretű gáztepsibe sütőpapírt teszünk. Ha a tepsit kicsit bevizezzük, akkor a papír rátapad, így elkerülhetjük, hogy a tészta ráöntésekor az elcsússzon.
  3. A tésztát a tepsire adagoljuk, ha szükséges, kicsit eloszlatjuk. Berakjuk a sütőbe, majd a hőmérsékletet 200 fokra mérsékeljük, 5 perc múlva kb. 175 fokra, majd így 10 percig (légkeveréses sütőben ez kevesebb is lehet) sütjük. Tűpróbát alkalmazzunk!
  4. A kisült piskótát egy tiszta konyharuhára csúsztatjuk/borítjuk, majd feltekerjük, félrerakjuk hűlni.
  5. A krémhez a tojást, a tejszínt és a keményítőt kézzel összekeverjük, és egy lábosban folyamatos kavarás mellett sűrűre főzzük. Lehúzzuk, majd belekeverjük a cukrokat, és így kavargatjuk még kevés ideig (csodálatos vanília puding illata és íze lesz).
  6. Megvárjuk, míg a krém kihűl, ezután a vajat/margarint és a gesztenyemasszát géppel alacsony fokozaton hozzákeverjük. (Ha a díszítéshez használni kívánunk meggyet, és ezt befőttből vesszük, a levéből önthetünk a krémhez 0,5-1 dl-t.)
  7. A piskótát kitekerjük, majd levesszük róla a sütőpapírt. A krém kb. 3/4 részével megtöltjük, meggyel szórjuk, majd feltekerjük. A piskótát egy nagyobb, alufóliával borított tálcára rakjuk. A külsejét bevonjuk a maradék krémmel, majd mandulával, csokiforgáccsal stb. megszórhatjuk.
  8. A tekercset érdemes hűtőbe rakni, így könnyebb lesz vágni.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x40 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 599
elküldve: 5
receptkönyvben: 62
elkészítve: 0/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Tündér Kata

Mióta szakács: 2013.02.18.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: Anyák napja, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gesztenyés rolád, kakaós piskótatekercs gesztenyekrémmel, gesztenyés tekercs

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

603
tojás 6 db
porcukor 6 ek
finomliszt 4 evőkanál
cukrozatlan kakaópor 2 ek
sütőpor 1 kk
tojás 1 db
étkezési keményítő 2 evőkanál
habtejszín 3 dl
cukor 3 ek
vaníliás cukor 2 ek
gesztenyemassza 25 dkg
vaj 10 dkg
meggybefőtt 15 dkg
mandulapehely 2 ek
csokoládéforgács 4 ek
meggybefőtt 5 dkg