r
Nosalty Logó

Gesztenyekrémes piskótatekercs Katától

NS
Gesztenyekrémes piskótatekercs Katától
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

607
Kalória
11.6g
Fehérje
55.8g
Szénhidrát
38g
Zsír
79.3g
Víz
301.8g
Koleszterin
2.1g
Élelmi rost
19.4g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 607 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 3640 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 245 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    38 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    302 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    542.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    236 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    55.8 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    79.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    344 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    180 mg
  • Retinol - A vitamin:
    339 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    289 micro
Összesen 607 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    69.5 g

Zsír

  • Összesen
    228 g
  • Telített zsírsav
    127 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1811 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3253.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    653 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    257 mg
  • Foszfor
    1417 mg
  • Nátrium
    770 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    334.8 g
  • Cukor
    117 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    475.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2064 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    347 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    203 micro
  • Kolin:
    1081 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2035 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    346 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1731 micro
Összesen 3640 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    219.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    22.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    32.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 245 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. Először megsütjük a piskótát. A sütőt a legmagasabb hőfokra melegítjük. Az egész tojásokat a porcukorral kikeverjük. (FIGYELEM! Amennyiben arobotgéped nem rendelkezik Turbo fokozattal, ajánlatos a tojásokat szétválasztani, és a piskótát aszerint elkészíteni!) A sütőporos, kakaós lisztet kisebb adagokban hozzáadjuk (itt már kisebb fokozaton, kevés ideig keverjük).
  2. Egy közepes méretű gáztepsibe sütőpapírt teszünk. Ha a tepsit kicsit bevizezzük, akkor a papír rátapad, így elkerülhetjük, hogy a tészta ráöntésekor az elcsússzon.
  3. A tésztát a tepsire adagoljuk, ha szükséges, kicsit eloszlatjuk. Berakjuk a sütőbe, majd a hőmérsékletet 200 fokra mérsékeljük, 5 perc múlva kb. 175 fokra, majd így 10 percig (légkeveréses sütőben ez kevesebb is lehet) sütjük. Tűpróbát alkalmazzunk!
  4. A kisült piskótát egy tiszta konyharuhára csúsztatjuk/borítjuk, majd feltekerjük, félrerakjuk hűlni.
  5. A krémhez a tojást, a tejszínt és a keményítőt kézzel összekeverjük,és egy lábosban folyamatos kavarás mellett sűrűre főzzük. Lehúzzuk,majd belekeverjük a cukrokat, és így kavargatjuk még kevés ideig (csodálatos vanília puding illata és íze lesz).
  6. Megvárjuk, míg a krém kihűl,ezután a vajat/margarint és a gesztenyemasszát géppel alacsony fokozaton hozzákeverjük. (Ha a díszítéshez használni kívánunk meggyet, és ezt befőttből vesszük, a levéből önthetünk a krémhez 0,5-1 dl-t.)
  7. A piskótát kitekerjük, majd levesszük róla a sütőpapírt. A krém kb. 3/4 részével megtöltjük, meggyel szórjuk, majd feltekerjük. A piskótát egy nagyobb, alufóliával borított tálcára rakjuk. A külsejét bevonjuk a maradék krémmel, majd mandulával, csokiforgáccsal stb. megszórhatjuk.
  8. A tekercset érdemes hűtőbe rakni, így könnyebb lesz vágni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x40

Találtam egy gesztenyés receptet, aztán a saját elképzelésem szerint megformáltam. Ez lett belőle.

Nosalty stories

További receptek

Karácsonyi fatörzs

A karácsonyi ünnepkör talán legillusztrisabb süteménye garantáltan a fatörzs: rönkre emlékeztető, feldíszített külseje minden ünnepi asztalt leural. Baj legtöbbször a krémmel akad: ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek