Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyekrémes-meggyes torta

Gesztenyekrémes-meggyes torta
Gesztenyekrémes-meggyes torta
55 perc / előkészület: 25 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagybátyám kedvencei a gesztenyés édességek, neki készítettem ezt a tortát születésnapjára :)

hozzávalók / 12 adag

A piskótához

A gesztenyés krémhez

A meggyes részhez

Szólj hozzá!

elkészítés

A piskótához

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, a sárgákat a cukorral habosra keverjük.
  2. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
  3. A habos-cukros tojássárgához hozzákeverjük a kakaóport és a lisztet, majd beleforgatjuk a tojáshabot is, sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és kb. 30 perc alatt készre sütjük.

A gesztenyés krémhez

  1. A gesztenyemasszát a mascarponéval kikeverjük, ízlés szerint cukrot teszünk bele, egy csipet sót és rumot is, hogy ízes legyen (rumosmeggy-levével is lehet ízesíteni).
  2. A tejszínt habbá verjük, és beleforgatjuk a gesztenyés-mascarponés keverékbe.

A meggyes részhez

  1. A meggydzsemet vagy zselét magozott meggyel (én rumos meggyet használtam) turmixoljuk, ha nagyon folyós lenne, instant zselatint lehet tenni bele.
  2. A piskótát 3 lapra vágjuk. Az első lapot kevés meggylével meglocsoljuk, majd habzsákkal koncentrikus körökben gesztenyés krémet teszünk, a kimaradt köröket pedig a meggyes mixszel kitöltjük. Ráfektetjük a középső lapot, és ugyanezt megismételjük. A legfelső lapot is ráhelyezzük, és a gesztenyekrémmel és a maradék meggyes mixszel befedjük ill. díszítjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 28 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 509
elküldve: 0
receptkönyvben: 1
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

baloghorsi

Mióta szakács: 2013.01.11.
18 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
receptverseny: Szerelemtorta receptverseny
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

meggytorta gesztenyekrémmel, meggyes gesztenyetorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

656
tojás 10 db
zabpehelyliszt 28 dkg
cukrozatlan kakaópor 4 ek
cukor 28 dkg
1 csipet
gesztenyemassza 50 dkg
mascarpone 50 dkg
habtejszín 200 ml
cukor 10 dkg
rum 5 ml
1 csipet
meggydzsem 30 dkg
meggybefőtt 20 dkg
meggylé 1 dl