Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenye kocka Katharosz konyhájából

Gesztenye kocka Katharosz konyhájából
Gesztenye kocka Katharosz konyhájából
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (35)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom, habos, krémes süti.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojások sárgáját kikeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk az olajat, a liszttel elkevert sütőport, a kakaóport, és a felvert tojáshabot.
  2. Előmelegített sütőben 200 C fokon 15 percig sütjük, egy 30x22 cm-es tepsiben.
  3. A cukrot a margarinnal, rummal vagy aromával és végül a gesztenyemasszával jól összekeverjük.
  4. Majd a pudingport megfőzzük a 3 dl tejben, és lehűtjük. Ha lehűlt, ezt is hozzákeverjük.
  5. A kész krémet a kihűlt tésztára kenjük.
  6. Hab a tetejére: 2 cs tejszínhabport elkészítünk a zacskón lévő leírás szerint, és a gesztenyés krémre kenjük, majd csokidarával megszórjuk és hidegre tesszük. (Használhatunk Hulalát is a habpor helyett, én azt használtam.)
  • sütési hőfok: 200°C
  • tepsi mérete: 30x22 cm
  • költség: 1565 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 47 118
elküldve: 43
receptkönyvben: 860
elkészítve: 59/85
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
450 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek
kategória: édes süti
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
szakács elkészítette: család kedvence receptek
receptverseny: Hulala receptverseny
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

habos gesztenyés, tejszínes gesztenyés, gesztenyekrémes kocka

Hozzászólások (35)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nojaUSA
nojaUSA Mon, 2018-12-31 21:36

Kaliforniaban lakom es itt a gesztenyepure itt kincs. Ezt a receptet hasznalom minden evben egyszer karacsony es szilveszter tajekan. Imadom. Majd elolvadok amikor eszem. Az egyetlen valtoztatas amit csinalok az az hogy a kakaopor helyett egy fel csomag gesztenyepuret reszelek ra. Koszonom a receptet! Tokeletes!

katharosz
Katharosz / katharosz Wed, 2019-01-02 21:36

Köszönöm a dicséretet, nagyon örülök hogy ilyen messzire is eljutnak a receptjeim. További jó keresgélést kívánok az oldalamon.
Üdvözlettel: Kati

koyokoya
koyokoya Fri, 2016-12-23 23:56

Köszönöm a receptet! Gesztenye imádóknak kötelező! Nagyon finom krémes, mutatós süti.! Eddig három alkalommal készítettem el, dupla mennyiségekkel, pillanatok alatt elfogy és mindenki könyörög a receptért! Üdvözlettel: Andi

viola76
viola76 Sat, 2016-12-17 12:15

Megsütném karácsonyra, de a vaj íze nem érződik benne nagyon?

villers
villers Thu, 2015-12-10 00:35

Szia!
A gesztenyemassza natúr, vagy édesített fajta? Köszi

katharosz
Katharosz / katharosz Thu, 2015-12-10 23:04

Szia!
Megnéztem az itthon lévő masszát, erre nincs külön ráírva, hogy édes lenne vagy nem, de ahogy elolvastam az összetevőket, elég érdekes dolgokból áll össze.
Üdv. Kati

tgi
tgi Mon, 2015-03-09 08:12

A krémbe IS és a tetejére IS teszünk HULALÁT?

selyempor
selyempor Sat, 2014-11-08 22:13

Egy kis segítséget kérnék a süti elkészítéséhez! A krémbe mikor és hogyan kell tenni a 4 dl hulalát? Vagy csak a tetejére kell?
Már a sütőben van a tészta...kicsit elkéstem a kérdéssel. :)

ursi
ursi Mon, 2013-05-13 23:36

Megkerdeznem hogy mi a HULALA ???? En Uj Zealandban elek es nem tudom hogy ez mi Koszi mindenkinek

katharosz
Katharosz / katharosz Tue, 2013-05-14 20:07

Szia, ez egy cukrászok által is használt növényi hab, stabil az állaga a felvert habnak, nem esik össze, mint a tejszín.
Üdv. Kati

balintmonika
balintmonika Thu, 2013-05-02 16:38

Miután megsütöttem a gesztenyés sütit,nekiültünk.A család apraja-nagyja annyi hibát talált benne,hogy kicsi szeletekre vágtam.Azt hiszem,ez az utóbbi idők egyik legjobb kritikája amit gesztenyés süti ügyben bezsebelhettem.Kell ennél több?Köszi a sikerélményt!

zsube
zsube Tue, 2013-04-30 07:09

Szia

Most már 5-re csinálom, óvodában, iskolában, nagy nagy sikert aratott! Nagyon finom, tökéletes süti, köszönöm a receptet :) Szép napot Berecz Zsuzsa

tilkandi
Áfonya / tilkandi Fri, 2013-04-12 15:16

Ez a hétvégi sütink....már kész van :) , könnyen elkészíthető, és isteni finom lett!!! Köszi a receptet!! :)

domax
domax Tue, 2013-01-29 11:22

Nagyon jól néz ki, köszi a receptet. Megpróbálom gluténmentes változatban megsütni, remélem sikerül.
Szép napot!
domax

domax
domax Wed, 2013-01-30 10:10

Szia!
A tésztája kicsit összeesett, nem lett olyan magas mint a tiéd, de ez a gluténmentes liszteknél általánosnak mondható. Mivel többféle liszt is van majd kísérletezek még, hátha másik fajtából a tészta is magasabb lesz. A tetejére tortabevonót reszeltem mert nem kaptam gluténmentes tortadarát. A süti ennek ellenére is nagyon finom lett, az egész családnak nagyon ízlett, azt hiszem az egyik kedvenc süti lesz. :)
Üdv.
domax

napocska70
napocska / napocska70 Sun, 2013-01-27 00:09

Szia! Ma megsütöttem a sütit, isteni finom lett!! Köszönet a receptért és tökéletes leírásért a képed önmagáért beszél,nekem is pont ilyen lett.!
Üdvözlettel:Bea

katharosz
Katharosz / katharosz Sun, 2013-01-27 00:17

Szia! Örülők, hogy sikerült és ízlet is, igyekszem úgy leírni, hogy érthető legyen mások számára is, mert én is azt szeretem egy új receptnél ha minden le van írva.
Üdv. Kati

katharosz
Katharosz / katharosz Sat, 2013-01-26 01:03

Köszönöm szépen a dicséreteket, nagyon szeretek sütni-főzni, talán ez látszódik a receptjeimen.
Kati

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2013-01-21 21:44

De csodás!!!, hogy én most de szeretnék megenni belőle egy kockával, még ha este nem is szabad...:-)) Csak egy kicsivel..:-))
Nagyon ügyes vagy.:-))
Köszönöm szépen.
Szép estét kívánok!
Éva-Anyóca

helena26
helena26 / helena26 Mon, 2013-01-21 21:21

Hát ez gyönyörű, le a kalappal ELŐTTED!Férjem imádja a gesztenyéset elkészítem én is. Köszönöm a receptet!
Üdvözlettel:helena26

1505
tojás 6 db
porcukor 6 ek
napraforgó olaj 1 dl
finomliszt 6 evőkanál
sütőpor 0.5 csomag
cukrozatlan kakaópor 2 ek
gesztenyemassza 50 dkg
margarin 20 dkg
porcukor 15 dkg
rum 1 ek
vaníliás pudingpor 1 tasak
tej 3 dl
növényi habtejszín 4 dl
csokoládédara 1 ek