Nosalty Logó

Gesztenye kocka Katharosz konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Gesztenye kocka Katharosz konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 1510 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 6032 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 276 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.4 g

Zsír

  • Összesen
    96 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    272 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1017.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    250 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    363 mg
  • Nátrium
    324 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    138.3 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    526 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    222 mg
  • Retinol - A vitamin:
    500 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    306 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    372 micro
Összesen 1510 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81.6 g

Zsír

  • Összesen
    383.8 g
  • Telített zsírsav
    145 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    130 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    86 g
  • Koleszterin
    1089 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4069 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    1000 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    179 mg
  • Foszfor
    1451 mg
  • Nátrium
    1294 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    553.3 g
  • Cukor
    226 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    275 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2103 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    56 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    193 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    168 micro
  • Kolin:
    890 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2001 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1223 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1488 micro
Összesen 6032 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    186.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 276 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojások sárgáját kikeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk az olajat, a liszttel elkevert sütőport, a kakaóport, és a felvert tojáshabot.
  2. Előmelegített sütőben 200 C fokon 15 percig sütjük, egy 30x22 cm-es tepsiben.
  3. A cukrot a margarinnal, rummal vagy aromával és végül a gesztenyemasszával jól összekeverjük.
  4. Majd a pudingport megfőzzük a 3 dl tejben, és lehűtjük. Ha lehűlt, ezt is hozzákeverjük.
  5. A kész krémet a kihűlt tésztára kenjük.
  6. Hab a tetejére: 2 cs tejszínhabport elkészítünk a zacskón lévő leírás szerint, és a gesztenyés krémre kenjük, majd csokidarával megszórjuk és hidegre tesszük. (Használhatunk Hulalát is a habpor helyett, én azt használtam.)
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 30x22
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 85
  • Össznézettség: 66818
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 21.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Katharosz 487 recept

Nagyon finom, habos, krémes süti.

Hozzászólások

Fahéj

Nagyon szééép! Gratulálok! Üdvözlettel: Fahéj

Katharosz

Köszönöm. Üdv. Kati

helena26

Hát ez gyönyör?, le a kalappal EL?TTED!Férjem imádja a gesztenyéset elkészítem én is. Köszönöm a receptet! Üdvözlettel:helena26

Katharosz

Köszönöm az elismerést. Üdv. Kati

Éva-Anyóca

De csodás!!!, hogy én most de szeretnék megenni bel?le egy kockával, még ha este nem is szabad...:-)) Csak egy kicsivel..:-)) Nagyon ügyes vagy.:-)) Köszönöm szépen. Szép estét kívánok! Éva-Anyóca

Katharosz

Köszönöm. Üdv. Kati

Törölt felhasználó

KLASSZAK A RECEPTJEID. KÖSZI!!!!!!!!!!

Katharosz

Köszönöm a dicséretet. Üdv. Kati

Katharosz

Köszönöm szépen a dicséreteket, nagyon szeretek sütni-f?zni, talán ez látszódik a receptjeimen. Kati

Törölt felhasználó

Szia! Ma megsütöttem a sütit, isteni finom lett!! Köszönet a receptért és tökéletes leírásért a képed önmagáért beszél,nekem is pont ilyen lett.! Üdvözlettel:Bea

Katharosz

Szia! Örül?k, hogy sikerült és ízlet is, igyekszem úgy leírni, hogy érthet? legyen mások számára is, mert én is azt szeretem egy új receptnél ha minden le van írva. Üdv. Kati

domax

Nagyon jól néz ki, köszi a receptet. Megpróbálom gluténmentes változatban megsütni, remélem sikerül. Szép napot! domax

Katharosz

Szia, írjál, majd, hogy milyen lett, kiváncsi vagyok rá. Üdv. Kati

domax

Szia! A tésztája kicsit összeesett, nem lett olyan magas mint a tiéd, de ez a gluténmentes liszteknél általánosnak mondható. Mivel többféle liszt is van majd kísérletezek még, hátha másik fajtából a tészta is magasabb lesz. A tetejére tortabevonót reszeltem mert nem kaptam gluténmentes tortadarát. A süti ennek ellenére is nagyon finom lett, az egész családnak nagyon ízlett, azt hiszem az egyik kedvenc süti lesz. :) Üdv. domax

Áfonya

Ez a hétvégi sütink....már kész van :) , könnyen elkészíthet?, és isteni finom lett!!! Köszi a receptet!! :)

Katharosz

Nagyon szívesen. örülök, hogy ízlik. Üdv. Kati

zsube

Szia Most már 5-re csinálom, óvodában, iskolában, nagy nagy sikert aratott! Nagyon finom, tökéletes süti, köszönöm a receptet :) Szép napot Berecz Zsuzsa

Katharosz

Szia, köszönöm a dicséretet, örülök, hogy ízlik, mi is nagyon szeretjük. Üdv. Kati

Törölt felhasználó

Miután megsütöttem a gesztenyés sütit,nekiültünk.A család apraja-nagyja annyi hibát talált benne,hogy kicsi szeletekre vágtam.Azt hiszem,ez az utóbbi id?k egyik legjobb kritikája amit gesztenyés süti ügyben bezsebelhettem.Kell ennél több?Köszi a sikerélményt!

ursi

Megkerdeznem hogy mi a HULALA ???? En Uj Zealandban elek es nem tudom hogy ez mi Koszi mindenkinek

Katharosz

Szia, ez egy cukrászok által is használt növényi hab, stabil az állaga a felvert habnak, nem esik össze, mint a tejszín. Üdv. Kati

selyempor

Egy kis segítséget kérnék a süti elkészítéséhez! A krémbe mikor és hogyan kell tenni a 4 dl hulalát? Vagy csak a tetejére kell? Már a süt?ben van a tészta...kicsit elkéstem a kérdéssel. :)

Katharosz

Szia, a habot a gesztenyés krémre kenjük. Üdv. Kati

tgi

A krémbe IS és a tetejére IS teszünk HULALÁT?

Katharosz

Csak a tetejére kell hulala.

villers

Szia! A gesztenyemassza natúr, vagy édesített fajta? Köszi

Katharosz

Szia! Megnéztem az itthon lév? masszát, erre nincs külön ráírva, hogy édes lenne vagy nem, de ahogy elolvastam az összetev?ket, elég érdekes dolgokból áll össze. Üdv. Kati

Törölt felhasználó

Megsütném karácsonyra, de a vaj íze nem érz?dik benne nagyon?

Katharosz

Egyáltalán nem érz?dik, nagyon finom krémes állagú sütemény.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.