r
Nosalty Logó

Genovai pesto

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
giuliettalupa
Genovai pesto
adag
Előkészítés
perc
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 53% Zsír
Összesen 349 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 53% Zsír
Összesen 1395 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 53% Zsír
Összesen 507 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 53% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    34 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1242.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    313 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    209 mg
  • Nátrium
    685 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    405 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    707 micro
Összesen 349 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 53% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    38.3 g

Zsír

  • Összesen
    135.9 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4970.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    1251 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    836 mg
  • Nátrium
    2738 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    277 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    277 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1620 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2827 micro
Összesen 1395 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 53% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    49.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1807.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    455 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    304 mg
  • Nátrium
    996 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    101 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    589 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1028 micro
Összesen 507 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A friss, de száraz bazsalikom leveleit tépkedjük le, és a nagy szemű sóval együtt tegyük egy mozsárba. Lassan dörzsölgessük egészen addig, amíg levet nem kezd ereszteni. (Ha véletlen nedves lenne a bazsalikomlevelünk, mondjuk, mert a kertből hoztuk, és még harmatos, akkor törölgessük szárazra.)
  2. Adjuk hozzá a két gerezd fokhagymát, majd a fenyőmagot, és dörzsölgessük, törjük tovább, amíg krémessé nem kezd válni.
  3. A masszába keverjük bele a kétféle (parmezán és pecorino) reszelt sajtot, majd lassanként öntsük hozzá az olívaolajat. Az egészet jól elegyítsük össze, de ne legyen teljesen homogén.
  4. Mielőtt a tésztára tennénk, a tészta főzővizéből egy-két evőkanálnyival fellazíthatjuk a pestót.
  • Elkészítettem: 12 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 4404
  • Feltöltés dátuma: 2019. november 18.

Ajánló

Egy adag pesto 600 gramm tésztához elegendő. Tészta helyett pirítósra, húsokra vagy halakra kenve is fogyasztható.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Genovai pesto
giuliettalupa 82 recept

Sokféle pesto létezik, a szicíliai ricottás, aszalt paradicsomos, a calabriai borsos, de a király mindenképpen a pesto genovese, azaz a zöld színű, genovai pesto. Az elkészítése nem nagy ördöngösség, ám pár szabályt mindenképpen be kell tartani. A bazsalikom leveleket nem szabad megmosni, esetleg csak letörölgetni. A szószt mindig mozsárban (kő vagy porcelán) kell elkészíteni, mert az aprítógépben a magas fordulatszámon felhevül és megfeketedik (oxidálódik) a bazsalikom levele. A hozzávalóknál is ügyeljünk a megfelelő alapanyagok beszerzésére: a só legyen nagy szemű, mert így könnyebben összemorzsolja a fűszernövény leveleit. A bazsalikomból a kis levelűt válasszuk, mert az aromásabb. A sajtok esetében a pecorinót (juhtejből készült félkemény sajt) nehezebb beszerezni, de járjunk utána, mert ha tehén- vagy kecsketejből készült sajttal helyettesítjük, akkor elmarad az igazi "olaszos" ízvilág.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek