r
Nosalty Logó

Garnélás burgonya

Glaser
Garnélás burgonya
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

352
Kalória
22.2g
Fehérje
47g
Szénhidrát
9.8g
Zsír
428g
Víz
126g
Koleszterin
6.8g
Élelmi rost
7.7g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 352 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 706 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 61 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1354.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    476 mg
  • Nátrium
    593 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    47 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    428 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    359 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    911 micro
Összesen 352 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    252 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2709 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    288 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    190 mg
  • Foszfor
    952 mg
  • Nátrium
    1186 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    94 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    856 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    107 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    211 micro
  • Kolin:
    261 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    718 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1822 micro
Összesen 706 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    231.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    73 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    155 micro
Összesen 61 kcal

Elkészítés

  1. A burgonyát megmossuk, és fövő sós vízben 20 percig főzzük. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, meghámozzuk.
  2. A hagymát meghántjuk, apróra vágjuk. A rukkolát megmossuk, jól lecsöpögtetjük.
  3. A gombát megtisztítjuk, kettévágjuk. 1 ek olajban körben megpirítjuk, hozzáadjuk a hagymát, és további 2-3 percig pirítjuk. Kivesszük. A burgonyát a visszamaradt zsiradékban kb. 5 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a gombás keveréket. Sóval, borssal és citromlével ízesítjük. Hozzáadjuk a rukkolát.
  4. A garnélákat megmossuk, szárazra töröljük. A fokhagymát megtisztítjuk, szeletekre vágjuk. A kettőt a maradék 1 ek olajban 3-4 percig sütjük. A gombás burgonyára szórjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 10 p

A receptet egy német folyóiratban láttam meg. Megtetszett, és el lett készítve. Nem bántuk meg, nagyon finom.

További receptek

Brassói szűzpecsenye

A brassói aprópecsenye egy fantasztikus magyaros fogás, amiből vétek lenne kispórolni az étel lelkét, a fokhagymát. Szaftosabban vagy kissé szárazon is egyformán nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Rakott újburgonya

Formabontó rakott krumpli az alábbi, mégis ugyanolyan komfortos és házias, mint az eredeti verzió. Használjunk hozzá zsenge újburgonyát, ízes kolbászt és tojást, a tálaláshoz pedig ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek