Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Alufóliában sült batyu

Alufóliában sült batyu
Alufóliában sült batyu
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet egy kis újságban találtam. Nagyon hamar kész, és finom, könnyű vacsora. Az alufóliában nagyon jól összeérnek az ízek, ettől lesz különleges. Kinnt a szabadban is elkészíthető parázs felett.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát megpucolás után hasábra vágjuk, megsózzuk, borsozzuk, rászórjuk az apróra vágott petrezselymet.
  2. A hagymát és a répát karikákra vágjuk.
  3. Négy nagy alufólia közepébe fektetve elosztjuk a bacont (vagy sonkát), rátesszük a hasábburgonyát, kevés olajjal meglocsoljuk, erre a répa következik és a hagyma, végül a virsli (vagy szalámi).
  4. Felhajtjuk az alufóliák széleit, batyut formázva belőlük.
  5. Előmelegített sütőben 30-40 perc alatt megsütjük.
  6. Ha kész, felnyitjuk a fóliák tetejét, tejfölt csorgatunk a tetejére, és petrezselyemmel szórjuk meg.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 19 835
elküldve: 8
receptkönyvben: 327
elkészítve: 15/20
Facebookon megjelent: -

szakács

Miss Sweetly

Mióta szakács: 2012.03.15.
97 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

batyus burgonya, virslis krumplis egytálétel, sült burgonya szalámival

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szjanos
szjanos Tue, 2015-12-29 19:48

Nagyon-nagyon finom,úgy tűnik család-kedvenc gyanús!!!

Miss Sweetly
Miss Sweetly / Miss Sweetly Wed, 2015-12-02 13:02

Akkor valamit csúnyán elronthatott. Eddig mindenkinek sikerült, nekem is már elsőre. Ha láttam volna, hogyan csinálja, tudnám a hiba okát. Elég ám egy kis eltérés, és máris kész a baj. Szeretnék segíteni, hogy mi lehetett a baj, de látatlanba nem tudok.

Arehy
Arehy Thu, 2014-10-23 21:08

Ez tényleg nagyon finom volt :)
Köszönöm a receptet. :)

agmari
agmari Fri, 2014-01-10 22:26

Sűrűn látogatom az oldalt, de csak most regisztráltam. Tetszik a recept, holnap ki is próbálom.

Henrietta1983
Henrietta1983 Wed, 2013-07-31 15:44

kicsit megkésve, de jelentem: mennyei volt. felkerült a gyorsan valami finomat fogások közé :)

bomvur
bomvur Sun, 2012-11-04 15:31

Nagyon jó recept! Már sokszor elkészítettem, de csak most regisztráltam a NoSalty-ra. Most végre megköszönhetem ezt az isteni fogást! Egyszerű és nagyszerű, még sokszor el fogom készíteni. :)

Miss Sweetly
Miss Sweetly / Miss Sweetly Sun, 2012-11-04 17:58

Kedves bomvur!
Köszönöm a dicsérő visszajelzést! :) Örülök, hogy bevált a recept! Én pedig várom a Te receptjeid!
Üdvözlettel: Miss Sweetly

373
virsli 140 g
bacon 4 szelet
burgonya 8 közepes db
sárgarépa 4 db
vöröshagyma 4 kis fej
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 1 teáskanál
tejföl 1 ek
napraforgó olaj 2 ek