Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Garnélarákocskák mandulás spenóttal

Garnélarákocskák mandulás spenóttal
Garnélarákocskák mandulás spenóttal
25 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Story nincs, szimplán egy villámgyors, könnyű ebéd vagy vacsora.

hozzávalók / 2 adag

A spenótkörethez

A garnélához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mandulát szárazon kissé megpirítjuk, majd félretesszük.
  2. A spenótleveleket kevés sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezett tejjel felöntjük, és így pároljuk.
  3. Ha a spenót kész, összekeverjük a mandulával.
  4. A rákokat sóval és fokhagymával ízesítve, pici olívaolajon megsütjük.
  5. Ha a rákocskák készen vannak, kevés citromlevet csöpögtetünk rájuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 574
elküldve: 1
receptkönyvben: 48
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

evaszan

Mióta szakács: 2011.01.23.
17 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
fogás: amuse-bouche
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: halételek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora

receptkategóriák

egyéb elnevezések

pirított mandulás spenót garnélával, garnélák spenóttal

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tmea
Tmea / Tmea Tue, 2011-05-03 16:43

Jól néz ki, de ebből vagy 5 ilyen tányérral meg kell enni, hogy jól lakjon az ember, bár előételnek kitűnő lehet! :-)

evaszan
evaszan / evaszan Tue, 2011-05-03 18:23

Hááát... Nem rossz megoldás, mert igaz, ami igaz, ez után nem érzi úgy magát az ember, mint aki egy falatot sem tudna lenyelni már... :)
Kiadós hétvégi ebédnek lehet, hogy tényleg nem ideális. Viszont vacsora adagnak szerintem tökéletes, vagy esetleg egy gyors hétköznapi ebédnek, némi gyümölccsel is jó mennyiség (legalábbis az én igényeimnek :)).

480
mandula 8 dkg
spenót 200 g
tej 0.5 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
garnéla 400 g
0 ízlés szerint
fokhagymapor 0 ízlés szerint
citromlé 10 csepp
olívaolaj 2 ek