Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Garnéla szaganaki

Garnéla szaganaki
Garnéla szaganaki
16 perc / előkészület: 5 perc főzés: 8 perc sütés: 3 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Minden idők nyári kedvence... aki megkóstolja, mind a tíz ujját megnyalja utána...:)

A fetás vagy sajtos grillezést az étel befejezéseként szaganakinak hívjuk görögül, van sajt szaganaki is, az a mi rántott sajtunkhoz hasonlít.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Természetesen ouzo... na, csak vigyázni vele, nagyon csalós ital. Sok jéggel, vízzel felhigítva...

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy nagy serpenyőben az olívaolajban megfuttatjuk a fokhagymát, rátesszük a garnélarákokat, mindkét oldalát két percig sütjük.
  2. Rálöttyintjük az ouzot, erre a paradicsomot.
  3. Fedő nélkül pároljuk öt-nyolc percig, kevés lé maradjon alatta.
  4. Áttesszük egy jénaiba, rámorzsoljuk a fetát, és a grill alatt a sütőben rápirítjuk a fetát.
  5. Petrezselyemmel megszórjuk, puha kenyérrel tálaljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 744
elküldve: 1
receptkönyvben: 120
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Oli(E)va

Mióta szakács: 2012.03.23.
85 recept

receptjellemzők

fogyókúra: 90 napos diéta - fehérjenap, AB0 diéta – A vércsoport, AB0 diéta – B vércsoport
konyha: görög
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: halételek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

Garides saganaki, fokhagymás-paradicsomos garnéla, garnéla paradicsomosan és feta sajtosan

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Chryste21
Cherrymoon / Chryste21 Tue, 2012-09-18 18:29

Szia!
Igazából a recepted alapul szolgált egy már sokszor elkészített tésztafogáshoz.
Én kicsi garnélával csináltam,és mikor készen volt,kifött tésztát adtam hozzá és úgy tettem be grillezni fetával a tetején.
De azt hozzá kell tennem,hogy nem szeretem a fokhagymát,de most azzal csináltam,ahogy írtad,és isteni lett.Szóval,köszönöm :D
Szeretnék csinálni a héten valami tipikus holland ételt,már kikérdeztem a párom,mert ö holland,amit fel fogok rakni :D
Szóval mégegyszer köszönöm és biztos vagyok benne,hogy még tal'lkozunk a receptjeid alatt :D
Szép estét!
Kriszti

evaneo
Oli(E)va / evaneo Tue, 2012-09-18 19:43

Szia, Kriszti, garidomakaronadat csinaltal..:))) (garida-gorogul garnela, a makaronadat erted) Csinaljuk mi is makaronival, csak akkor nagy garnelak mennek bele. En se vagyok nagy fanja a fokhagymapucolasnak, van a hutomben mindig egy kisuveg fokhagymapaszta, abbol egy keshegynyi feldobja az etelt. Szivesen varom a holland etelt, szeretem a nemzetek konyhait, de csak eredetiben, en is mindig vegyesen fozok, nyaron leginkabb "gorogul", telen "magyarul"...en is biztos vagyok benne, hogy a Te receptjeid alatt is talalkozunk, jo fozocskezest a hetvegen:) Eva

Chryste21
Cherrymoon / Chryste21 Mon, 2012-09-17 11:28

Kedves Éva!
Megnézegettem a receptjeid és úgy döntöttem,ma megcsinálom ezt a garnélásat :)
Nagyon tetszenek a különlegességek,amiket készítesz.
Gratulálok hozzájuk!Én Hollandiában élek, és itt megtehetjük,hogy hozzájussunk normál áron is az egészséges hozzávalókhoz,ezért nagyon örülök,amikor ilyen jó kis recepteket találok.
Némi változtatással,de megcsinálom ezt a recepted.
Elöre is köszönöm,és legyen nagyon szép napod!
Kriszti

evaneo
Oli(E)va / evaneo Tue, 2012-09-18 16:26

Szia, Kriszti, koszonom szepen a kedves szavaidat, a receptjeimet mar sokszor elkeszitettem, ahol elek, itt ezek nem szamitanak draga kulonlegessegnek, viszont a magyar szalami, az igen...:) forditott a vilag...vegulis itt szerencsesek vagyunk mi is, telen-nyaron lehet normalis arban kapni a friss gyumolcsot, zoldsegeket, persze mi sem eszunk mindennap garnelat...ha elkeszitetted, ha van kedved, szolj vissza, mit valtoztattal rajta, milyen lett... feltennel te is valami holland finomsagot, ha lesz idod? Udvozollek, Eva

170
garnéla 650 g
olívaolaj 2 ek
fokhagyma 1 gerezd
likőr 1 tk
paradicsom 1 nagy db
feta sajt 1 dkg
petrezselyem 1 teáskanál