Elbai garnéla
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
denesg
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 14% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
100g garnéla71 kcal
-
2 kcal
-
50g mascarpone202 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
5g fokhagyma6 kcal
-
50g fehérbor41 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
Összesen
572
kcal
- 14% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
200g garnéla142 kcal
-
5 kcal
-
100g mascarpone404 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
100g fehérbor82 kcal
-
100g parmezán sajt392 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
Összesen
1145
kcal
- 14% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
34.2g garnéla24 kcal
-
6.8g halványító zeller1 kcal
-
17.1g mascarpone69 kcal
-
2.4g vaj17 kcal
-
1.5g fokhagyma2 kcal
-
17.1g fehérbor14 kcal
-
17.1g parmezán sajt67 kcal
-
3.8g petrezselyem1 kcal
Összesen
195
kcal
- 14% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 35.8 g
Zsír
-
Összesen 39.8 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 175 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2582.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 42 mg
-
Kálcium 682 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 58 mg
-
Foszfor 619 mg
-
Nátrium 1178 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 171.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 257 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 192 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 47 micro
-
Kolin: 96 mg
-
Retinol - A vitamin: 201 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 661 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 677 micro
Összesen
572
kcal
- 14% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 71.6 g
Zsír
-
Összesen 79.7 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 350 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5165.6 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 83 mg
-
Kálcium 1364 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 115 mg
-
Foszfor 1237 mg
-
Nátrium 2356 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 343.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 513 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 34 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 383 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 94 micro
-
Kolin: 191 mg
-
Retinol - A vitamin: 403 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1322 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1353 micro
Összesen
1145
kcal
- 14% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 12.2 g
Zsír
-
Összesen 13.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 882.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 233 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 211 mg
-
Nátrium 402 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.2 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 58.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 88 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 65 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 69 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 226 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 231 micro
Összesen
195
kcal
Hozzávalók
-
20 dkg garnéla
-
1 közepes szár halványító zeller
-
10 dkg mascarpone
-
1 ek vaj
-
3 gerezd fokhagyma
-
1 dl fehérbor
-
10 dkg parmezán sajt
-
0.5 csokor petrezselyem
Elkészítés
- Kevés vajon óvatosan megpirítjuk a fokhagymát és a szárzellert.
- Rádobjuk a megtisztított rákokat és pár percig pirítjuk őket.
- Felöntjük a fehérborral és mascarponéval, kb. 5 percig főzzük.
- Sózzuk, fehérborsozzuk.
- Megszórjuk az összevágott petrezselyemmel.
- Kifőzött (al dente) tésztára halmozzuk és parmezánforgáccsal megszórva tálaljuk.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 29
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 3379
- Feltöltés dátuma: 2012. február 24.
Ajánló
Bármikor!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
denesg
4 recept
Elba szigetén a szálláshoz közel, minden reggel egy halász árult mindenféle tengeri finomságot. Muszáj volt megkóstolni a friss rákokat. Hajrá, rák helyett készülhet kagylóból vagy kockára vágott tengeri halból is. Egy kis nyarat hoz az asztalra!