Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vaníliás-fahéjas málnalekvár

Vaníliás-fahéjas málnalekvár
Vaníliás-fahéjas málnalekvár
80 perc / előkészület: 20 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a lekvár a kedvencünk, minden szezonban készítem, mindig kicsit másképp. Van, aki mag nélkül szereti, én az esetek többségében benne hagyom, de ha egy apró lyukú szűrőn átpasszírozzuk, magmentes finomságot kapunk.:)

hozzávalók / 4 adag

  • 2 kg málna
  • 1 kg cukor
  • 2 cs dzsemfix
  • fahéj vagy mézes fűszer
  • 5 csepp vanília aroma

ajánlat

Reggelire, uzsonnára, kalácshoz vagy vajas kenyérre kenve, süteményekbe, palacsintához kiváló.:)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A málnát alaposan átmossuk, lábasba tesszük, kézi mixerrel pürésítjük, majd feltesszük főni.
  2. Ha már forró, ízesítjük a fahéjjal. Hozzáadjuk a cukrot, és állandó kevergetés mellett felforraljuk.
  3. A dzsemfixeket a leírásuk szerint felhasználjuk.
  4. Forrástól számított 1/2 órát főzzük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 1 270
elküldve: 0
receptkönyvben: 22
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Giovanna

Mióta szakács: 2013.03.24.
46 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: vegán
kalória: átlagos
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

málnadzsem, málnalekvár, házi málnalekvár

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!