Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fűszeres tepsis krumpli

Fűszeres tepsis krumpli
Fűszeres tepsis krumpli
35 perc / sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (24)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindenünk a krumpli, zsákszámra fogy nálunk. Sokféleképpen készül, ez az egyik kedvenc. Az ötletet a Príma Konyhában találtam, de átalakítottam saját ízlésünknek megfelően.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Fokhagymás tejföllel a legjobb, de ketchuppal, majonézzel sem utolsó.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olajban elkeverjük a sót, a zúzott fokhagymát, a borsot és a zöldfűszereket.
  2. A krumplit megpucoljuk, megmossuk, vaskos hasábokra vágjuk.
  3. A tepsiben, amelyben sütni fogjuk, összeforgatjuk jó alaposan a fűszeres olajjal.
  4. Lefóliázzuk, előmelegített sütőbe toljuk. Ha már megpuhult, leszedjük a fóliát, s kissé megpirítjuk.

  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 21 527
elküldve: 4
receptkönyvben: 370
elkészítve: 15/19
Facebookon megjelent: -

szakács

Gerdi

Mióta szakács: 2010.09.22.
60 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: köretek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tepsiben sült burgonya, bazsalikomos-oregánós tepsis burgonya

Hozzászólások (24)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Gerdi
Gerdi / Gerdi Sun, 2012-12-30 16:09

Azóta már ki is sült... Ugye, nektek is ízlett? Mert mi nagyon szeretjük:-)
Üdv. Gerdi

orsikaa5
orsikaa5 Tue, 2013-01-01 13:21

Igen, nagyon finom volt. :) Úgyhogy el is mentettem, köszi a receptet! :) És boldog új évet!!!

Gerdi
Gerdi / Gerdi Wed, 2013-01-02 19:46

Kedves Orsika, Nektek is boldog új évet!
Nagyon szívesen! Örülök, hogy ízlett nektek is:-)

vabek
vabek Thu, 2012-02-16 15:29

Szia Gerdi!
Megcsináltam, és nagyon finom lett, bár kicsit sótlan. :) Én annyit változtattam rajta, hogy raktam a krumpli alá sonkát. :) Finom lett. Köszönöm a receptet! :)

kiska
kiska Tue, 2012-02-07 18:16

semmi baj a recepttel, de hogy került a "fehérjenap" kategóriába? :D

mated7
mated7 Sun, 2011-09-11 14:37

Megcsináltam, nagyon finom lett, köszi a receptet: Üdv: Éva

Gerdi
Gerdi / Gerdi Sun, 2011-09-11 16:15

Kedves Éva! Nagyon szívesen, örülök, hogy nektek is ízlett! Üdv. Meli

oreganyo
oreganyo Tue, 2011-06-14 06:25

Megcsináltam, egy baja volt: kevés volt. Köszönöm a receptet.
Üdvözlettel: Öreganyó

oreganyo
oreganyo Sat, 2011-06-11 05:55

Kedves Meli, aranyos vagy, hogy mesebelinek érzed a "nevemet", tényleg öreganyó vagyok már.
Az unokám 25 éves, Neki is szedegetem a recepteket, csak először mindet kipróbálom, ezt a krumplit éppen ma fogom megsütni. Ugye nem baj, hogy letegeztelek? Jó főzögetést! szeretettel: Öreganyó

Gerdi
Gerdi / Gerdi Sat, 2011-06-11 11:37

Kedves Öreganyó! Remélem, ízleni fog a fűszeres krumpli! És természetesen tessék csak tegezni. 12 éves fiam mondta, mindenki annyi idős, amennyinek érzi magát...ennyit az "öreganyóságról". Nekem igencsak fiatalosnak tűnik, aki internetről főz:-) Üdvözlettel: Meli

oreganyo
oreganyo Fri, 2011-06-10 06:23

Nagyon tetszik ezt megcsinálom én is, nem olyan hagyományos.

Gerdi
Gerdi / Gerdi Fri, 2011-06-10 09:13

Kedves Öreganyó! (Olyan ez a megszólítás, mint a mesében:-)) Ez egyike azon kevés ételeknek, amely "meghonosodott" konyhámban, ugyanis a hagyományos ízekhez ragaszkodom. Tényleg nagyon finom, főleg krumplirajongóknak. Üdvözlettel: Meli

palice
palice / palice Fri, 2011-02-18 14:11

tegnap elkeszitettem es nagyon izlett mindenkinek! :))))
1 orat sutottem letakarva es meg egy fel orat folia nelkul.
koszonom a receptet!

Gerdi
Gerdi / Gerdi Wed, 2011-03-23 17:40

Szia, Palice! Szívesen! Azóta én is újrasütöttem, s tényleg sokáig sül, nekem is több, mint egy órát a sütőben töltött. Üdv. Meli

NoSalty
Nosalty / NoSalty Wed, 2011-02-16 09:25

Kedves Gerdi!
Tiéd lett 2011.február 16. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
Nosalty.hu csapata

Gerdi
Gerdi / Gerdi Tue, 2011-02-15 22:43

Kedves Palice! Most megfogtál:-) Én ugyanis sohasem nézem az órát, többször megszurkálom villával, hogy puha-e. De 30 perc biztos kell, úgy 160-170 fokon. De nem akarlak férevezetni, a szurkálás a biztos. Üdv. Meli

agibaby
agibaby Tue, 2011-02-15 19:08

Amikor legutóbb csülköt sütöttem a burgonyát én is így fűszereztem hozzá, sőt még egy kis hagymával is megvadítottam!

Mucóka
Mucóka / Mucóka Tue, 2011-02-15 17:00

Nagyon jó ötletnek tartom és nagyon gusztán szervíroztad!
A napokban mindenképpen el is készítem!
Köszi, hogy megosztottad velünk.
Üdv.:Mucóka

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2011-02-15 14:50

Guszta!Finom fűszeres,maga a burgonya is csodás,és az egész úgy, ahogy van.Könnyű, és mégis finom!:-)))Elmentettem.Éva-Anyóca

Gerdi
Gerdi / Gerdi Tue, 2011-02-15 15:01

Kedves Éva-Anyóca! Mindenben igazad van:-) Végülis ha krumpli, csakis finom lehet. Köszi! Üdv. Meli

483
burgonya 2 kg
napraforgó olaj 1 dl
0 ízlés szerint
bors 1 kk
fokhagyma 4 gerezd
oregánó 1 kk
bazsalikom 0.5 tk