r
Nosalty Logó

Burgonyás feltét

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Burgonyás feltét
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 415 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1659 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 177 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    220 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    393.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    196 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    122.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    184 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    235 micro
Összesen 415 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52 g

Zsír

  • Összesen
    79.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    882 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1572.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    188 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    785 mg
  • Nátrium
    319 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    182.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    488.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    441 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    196 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    198 micro
  • Kolin:
    735 mg
  • Retinol - A vitamin:
    438 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    940 micro
Összesen 1659 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    167 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 177 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A főtt burgonyát megtisztítjuk, és egy nagyobb tálban kézi krumplinyomóval pépesre törjük. A főtt tojásokat lereszeljük.
  2. Az áttört burgonyához adjuk a sót, a reszelt főtt tojást, az olvasztott vajat, a nyers tojást. Jól összekeverjük, majd ezután tesszük bele a lisztet.
  3. Hagyjuk összeérni legalább 30 percet.
  4. Forró olajba egy evőkanál segítségével nagyobb galuskákat szaggatunk, és mindkét oldalát ropogósra sütjük.
  5. Langyosan kínáljuk, bármilyen főzelék mellé.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 94
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4240
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Burgonyás feltét
Lizinka_ 591 recept

Ezzel a feltéttel tesszük változatossá a főzelékek fogyasztását.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!