r
Nosalty Logó

Fűszeres sárgabarack dzsem

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Fűszeres sárgabarack dzsem
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 299 kcal
  • 1% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 3586 kcal
  • 1% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 106 kcal
  • 1% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    0.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    133.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.2 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    184.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    37 micro
  • β-karotin
    2120 micro
  • β-crypt
    202 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    172 micro
Összesen 299 kcal
  • 1% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1596.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    315 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    235 mg
  • Foszfor
    535 mg
  • Nátrium
    488 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    890.8 g
  • Cukor
    846 mg
  • Élelmi rost
    56 mg

VÍZ

  • Összesen
    2209.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2232 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    233 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    209 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    442 micro
  • β-karotin
    25436 micro
  • β-crypt
    2418 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2069 micro
Összesen 3586 kcal
  • 1% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    0.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    47.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    16 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.6 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    759 micro
  • β-crypt
    72 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 106 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az üvegeket kimossuk, forró vízben "csírátlanítjuk", majd szájukkal lefelé papírtörlőre állítjuk.
  2. A barackot alaposan megmossuk, kivesszük a magokat.
  3. Főzőedénybe tesszük, hozzáadunk 2 dl vizet, majd pároljuk.
  4. A puha gyümölcsöt botturmix segítségével kissé összezúzzuk.
  5. Hozzáadjuk, belekeverjük a fűszereket, a teatojásba rakott darabosat, a kikapart vaníliaszemeket és a héjat is a gyömbérrel együtt.
  6. Fedő alatt, alacsony hőfokon kissé összepároljuk.
  7. Belekevrejük a cukrot, majd teljes oldódása után a pektin tartalmú befőző port. Alaposan felforraljuk.
  8. Kihorgásszuk a teatojást és a vanília héját a főzetből.
  9. Üvegekbe töltjük a dzsemet, színültig rakjuk, lezárjuk, néhány percre fejre állítjuk, majd dunsztban egy-két napot hűtjük.
  10. Ebből a mennyiségből 8-10 darab 3,3 dl-es üveget kapunk.
  • Receptkönyvben: 89
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 15273
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 29.

Receptkategóriák

Lekvárt, dzsemet főzni is ezerképpen lehet. Nálam a lényeg a hibátlan alapanyag, a tisztaság, a kevés cukor, az enyhe tartósítás és a rövid főzési idő. Az idén ez már a sokadik dzsem, a többit (a cseresznye, az eper, a meggy és a málna leírását) a blogomon találod. Ott írok részletesen arról is, mit miért, és hogyan csinálok.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így fagyaszd le az aprósütit, ha már nem tudod, mit...

Ebben az időszakban majd mindenki buzgón gyártja a házi aprósütit, így megeshet, hogy kissé elszámoljuk magunkat és nyakunkon marad a sütemény, mert már a szomszédnak is elege van belőle. Ilyenkor nehogy a kukába dobjuk munkánk gyümölcsét, hanem tegyük el ínségesebb időkre, jól jön az még! Mai Napi tippünk ebben segít!

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...