Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fűszeres málnatorta

Fűszeres málnatorta
Fűszeres málnatorta
65 perc / előkészület: 40 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a nagyon különleges ízharmóniát megtestesítő receptet a Good Food Magazin egy tavalyi számában leltem. Azóta ez a ránézésre is remek recept bekerült a kedvenceim közé - egyszerűen tökéletes és fenséges.
A recepten alakítottam egy keveset: a krémet a torta belsejébe csempésztem (megnövelve kicsit annak mennyiségét is), míg bevonatként a krém helyett tejszínhabot használtam.
Előfordulhat, hogy nem kapunk málnát, de eperrel és eperlekvárral is nagyon finom és étvágygerjesztő a végeredmény.
A látvány fokozásához pedig Ti is készíthettek házilag valami díszítést.

hozzávalók / 12 adag

Tésztához

Töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt (villany: 160 fok, légkeveréses: 140 fok, gáz: 3-as fokozat). vajazzunk ki 3 db 20 cm átmérőjű tortaformát és béleljük ki sütőpapírral.
  2. Tegyük a hozzávalókat egy nagy tálba, és habverővel dolgozzuk össze sima masszává. A tésztát osszuk el a 3 tortaformában, majd süssük őket 25 percig. Tűpróbával ellenőrizzük, mikor van kész. Borítsuk rácsra, és hagyjuk hűlni.
  3. Vágjuk a tortalapokat félbe. A lekvárt és a málnákat nyomkodjuk össze egy tálkában, majd kenjünk meg vele 3 félbevágott tortalapot.
  4. A lekváros lapokat borítsuk össze, és a tetejére téve egy tortaformaaljat, rakjuk meg a tetejét nehezékkel, kicsit hagyjuk így lesúlyozva (legjobb, ha áll egy éjszakát így). Egy málnával megkent tortalap után a következőt kenjük meg a mascarponés krémmel (vaj, krémsajt porcukor összedolgozva), majd megint málnás és megint mascarpone krémes sor. Egy tortalapot hagyjunk meg, az lesz a torta teteje. Majd porcukros tejszínhabbal és málnával (vagy tetszőlegesen) díszítsük.
  • sütési hőfok: 160°C
  • tepsi mérete: 20 cm
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 907
elküldve: 0
receptkönyvben: 21
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Kriszcsína

Mióta szakács: 2014.09.16.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

különleges málnatorta, pikáns málnatorta tejszínhabbal

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bobóci
bobóci Fri, 2016-08-12 21:16

Kész vagyok vele, kóstolni még nem kóstoltam, tehát a végeredményről nem tudok beszámolni, de segíteni szeretnék annak, aki esetleg megcsinálja a későbbiekben a tortát. Nem értettem a leírásban sem pontosan a tortalapok összeállítását, vagyis hogy miután összeragasztom, hogy teszem közé a krémet. Megkerestem az eredeti receptet, ami fent van angolul a GoodFood oldalán. Ott úgy szerepel az eredeti recept, hogy mind a hat lapot össze kell ragasztani a lekvárral, így "lenyomatnI", és a krémmel (amihez fele ennyi mascarponét ír) csak kívülről bevonni a tortát. Én végül - mivel ekkorra már összeragasztottam 3x2-2 lapot lekvárral - az összeragasztott lapok közé tettem a krémből, és persze be is vontam vele.

822
margarin 250 g
finomliszt 450 g
barna cukor 240 g
tojás 5 db
méz 4 ek
sütőpor 2 teáskanál
fahéj 1 teáskanál
szegfűbors 1 teáskanál
szegfűszeg 1 teáskanál
gyömbér 1 teáskanál
író 4 ek
1 teáskanál
málnalekvár 200 g
málna 200 g
margarin 250 g
mascarpone 400 g
porcukor 200 g