r
Nosalty Logó

Fűszeres málnatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Fűszeres málnatorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Összesen 822 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Összesen 9860 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Összesen 374 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    49.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    428.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    243 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.9 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    375 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    353 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    256 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 822 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    111.4 g

Zsír

  • Összesen
    597.1 g
  • Telített zsírsav
    97 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    204 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    129 g
  • Koleszterin
    903 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5146.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    237 mg
  • Kálcium
    586 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    225 mg
  • Foszfor
    1153 mg
  • Nátrium
    2916 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1030.9 g
  • Cukor
    626 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    627.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4495 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    50 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    199 micro
  • K vitamin:
    483 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    307 micro
  • Kolin:
    883 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4235 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    3075 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1570 micro
Összesen 9860 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    22.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.2 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    117 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 374 Kcal

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Elkészítés

Tésztához

  1. Melegítsük elő a sütőt (villany: 160 fok, légkeveréses: 140 fok, gáz: 3-as fokozat). vajazzunk ki 3 db 20 cm átmérőjű tortaformát és béleljük ki sütőpapírral.
  2. Tegyük a hozzávalókat egy nagy tálba, és habverővel dolgozzuk össze sima masszává. A tésztát osszuk el a 3 tortaformában, majd süssük őket 25 percig. Tűpróbával ellenőrizzük, mikor van kész. Borítsuk rácsra, és hagyjuk hűlni.
  3. Vágjuk a tortalapokat félbe. A lekvárt és a málnákat nyomkodjuk össze egy tálkában, majd kenjünk meg vele 3 félbevágott tortalapot.
  4. A lekváros lapokat borítsuk össze, és a tetejére téve egy tortaformaaljat, rakjuk meg a tetejét nehezékkel, kicsit hagyjuk így lesúlyozva (legjobb, ha áll egy éjszakát így). Egy málnával megkent tortalap után a következőt kenjük meg a mascarponés krémmel (vaj, krémsajt porcukor összedolgozva), majd megint málnás és megint mascarpone krémes sor. Egy tortalapot hagyjunk meg, az lesz a torta teteje. Majd porcukros tejszínhabbal és málnával (vagy tetszőlegesen) díszítsük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Tepsi mérete: 20
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 988
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 22.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ezt a nagyon különleges ízharmóniát megtestesítő receptet a Good Food Magazin egy tavalyi számában leltem. Azóta ez a ránézésre is remek recept bekerült a kedvenceim közé - egyszerűen tökéletes és fenséges. A recepten alakítottam egy keveset: a krémet a torta belsejébe csempésztem (megnövelve kicsit annak mennyiségét is), míg bevonatként a krém helyett tejszínhabot használtam. Előfordulhat, hogy nem kapunk málnát, de eperrel és eperlekvárral is nagyon finom és étvágygerjesztő a végeredmény. A látvány fokozásához pedig Ti is készíthettek házilag valami díszítést.

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek