r
Nosalty Logó

Fűszeres kolbásszal töltött karaj

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 21% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 359 Kcal
  • 21% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2865 Kcal
  • 21% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 193 Kcal
  • 21% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.4 g

Zsír

  • Összesen
    22 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1496 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    329 mg
  • Nátrium
    1068 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    115.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 359 Kcal
  • 21% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    290.9 g

Zsír

  • Összesen
    176.2 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    768 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11968.2 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    320 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    302 mg
  • Foszfor
    2635 mg
  • Nátrium
    8546 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    921.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    252 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    67 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    695 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 2865 Kcal
  • 21% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    806.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    178 mg
  • Nátrium
    576 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 193 Kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst megmossuk, lehártyázzuk, és egy éles késsel felszúrjuk (ha ezt nem akarjuk, akkor a hentessel is felszurathatjuk).
  2. A kolbászt belehúzzuk a lukba. A húst sózzuk, borsozzuk, megszórjuk köménnyel, minden oldalon, és alaposan belemasszírozzuk.
  3. Egy nagyobb serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, és közepes lángon körbepirítjuk a húst.
  4. Beletesszük a húst egy nagyobb tepsibe, mellészórjuk a felvágott hagymákat, leöntjük egy deci vízzel, fóliával lefedjük, és 180 fokra előmelegített sütőben sütjük kb. 2 órát.
  5. Ha kész, lefedve pihentetjük még egy fél órát. Melegen azonnal fogyasztható, de szép vékonyra, hidegtálakra érdemes kihűteni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 7665
  • Feltöltés dátuma: 2018. december 14.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A csabai karaj nem hiányozhat egyetlen hidegtálról sem - szilveszterkor is érdemes elkészíteni, mert nagyon egyszerű, és mindenki imádja! Ha nem a hidegtálra szánjuk, melegen a lencsefőzelékhez is nagyon illik!

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek