Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fűszeres kolbásszal töltött karaj

Fűszeres kolbásszal töltött karaj
Fűszeres kolbásszal töltött karaj
140 perc / előkészület: 20 perc sütés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A csabai karaj nem hiányozhat egyetlen hidegtálról sem - szilveszterkor is érdemes elkészíteni, mert nagyon egyszerű, és mindenki imádja! Ha nem a hidegtálra szánjuk, melegen a lencsefőzelékhez is nagyon illik!

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst megmossuk, lehártyázzuk, és egy éles késsel felszúrjuk (ha ezt nem akarjuk, akkor a hentessel is felszurathatjuk).
  2. A kolbászt belehúzzuk a lukba. A húst sózzuk, borsozzuk, megszórjuk köménnyel, minden oldalon, és alaposan belemasszírozzuk.
  3. Egy nagyobb serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, és közepes lángon körbepirítjuk a húst.
  4. Beletesszük a húst egy nagyobb tepsibe, mellészórjuk a felvágott hagymákat, leöntjük egy deci vízzel, fóliával lefedjük, és 180 fokra előmelegített sütőben sütjük kb. 2 órát.
  5. Ha kész, lefedve pihentetjük még egy fél órát. Melegen azonnal fogyasztható, de szép vékonyra, hidegtálakra érdemes kihűteni.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 7 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 29
össznézettség: 4 224
elküldve: 0
receptkönyvben: 80
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

csipetnyirecept

Mióta szakács: 2019.08.03.
59 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
alkalom: húsvét, karácsonyi hidegtálak, szilveszter
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

csabai karaj

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

359
sertés rövidkaraj 1.2 kg
kolbász 15 dkg
2 tk
bors 1 tk
köménymag 2 teáskanál
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 4 gerezd
olívaolaj 2 ek