r
Nosalty Logó

Toszkán csirkemell Detty konyhájából

Detty
Toszkán csirkemell Detty konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

341
Kalória
33.4g
Fehérje
13.2g
Szénhidrát
17.4g
Zsír
317.7g
Víz
102.6g
Koleszterin
3.4g
Élelmi rost
6.8g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 341 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1367 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 89 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.4 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    999.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    242 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    412 mg
  • Nátrium
    245 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    13.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    317.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    204 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    207 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    189 micro
  • β-karotin
    1456 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4824 micro
  • Lut-zea
    900 micro
Összesen 341 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    133.4 g

Zsír

  • Összesen
    69.8 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    411 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3997.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    968 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    267 mg
  • Foszfor
    1647 mg
  • Nátrium
    980 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    52.8 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    1270.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    817 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    177 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    828 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    261 micro
  • Kolin:
    419 mg
  • Retinol - A vitamin:
    297 micro
  • α-karotin
    758 micro
  • β-karotin
    5823 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    19298 micro
  • Lut-zea
    3602 micro
Összesen 1367 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    256.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    81.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    49 micro
  • β-karotin
    374 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1239 micro
  • Lut-zea
    231 micro
Összesen 89 kcal

Elkészítés

  1. Félreteszünk 2 db paradicsomot, és a többit apró kockára vágjuk.
  2. A vöröshagymát is apróra vágjuk és oliván üvegesre pároljuk. Ezután hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot, és lassan addig pároljuk, míg besűrűsödik. Ízesítjük sóval, frissen őrölt borssal, egy kevés bazsalikommal.
  3. Közben a csirkemellet vékonyra felszeljük, sózzuk, borsozzuk.
  4. A fokhagymát áttörjük, a petrezselymet és a bazsalikomot apróra vágjuk, majd az egészet mozsárba öntjük, és jól átdolgozzuk. Ezzel kenjük be a csirkemellet.
  5. Ezután a csirkét kevés olajon megsütjük.
  6. Egy tűzálló tálat olivaolajjal kikenünk, a kész paradicsomot beleöntjük, a megsült csirkemellet rátesszük a paradicsomra. A mozzarellát és a 2 db paradicsomot felkarikázzuk, és felválltva betakarjuk vele a húst (1 paradicsom, 1 mozzarella).
  7. Forró sütőbe vagy grillbe helyezzük, és 3-4 perc alatt rásütjük a sajtot.
  8. Körete lehet párolt brokkoli, rizs vagy hasábburgonya.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 3 p
  • Sütés hőfoka: 220 °C

Ezt az ételt egy nagyszerű verseny alkalmával ismertem meg, és azóta a kedvencem lett. Nagyon finom, és gyorsan elkészíthető. A paradicsomalapot spagettival összekeverve, sajttal meghintve is készítettem, igazán gyors és finom étel. Télen is készíthető, mivel kapható hámozott és kockázott konzervparadicsom, ami tökéletesen megfelel a készítéséhez. De ha van mirelit paradicsom a hűtőben, még jobb!!!

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...