r
Nosalty Logó

Fűszeres csirkecomb natúr joghurttal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Fűszeres csirkecomb natúr joghurttal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 358 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 715 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 105 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.9 g

Zsír

  • Összesen
    27.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1837.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    231 mg
  • Nátrium
    1484 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    149.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    239 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    184 micro
Összesen 358 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.7 g

Zsír

  • Összesen
    54.7 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    276 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3674.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    463 mg
  • Nátrium
    2967 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    299.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    221 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    175 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    479 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    369 micro
Összesen 715 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    534.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    432 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    375 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 105 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A fűszereket összekeverjük, áttörjük mozsárban.
  2. A csirkecombokról leszedjük a bőrt. (Bár aki szereti, azt is nyugodtan hagyhatja rajta.) Megmossuk.
  3. Jól bedörzsöljük a fűszerkeverékkel, betesszük a kivajazottvagy az olívaolajas tepsibe.
  4. Lefedjük alufóliával, majd 180 fokon 20 percig pároljuk.
  5. Levesszük az alufóliát, majd 200 fokon színt adunk neki. Ha sárgul már a hús, akkor tejjel meglocsoljuk, és sütjük még 20 percig. Így nem szárad ki, és szép aranybarna színe lesz.
  6. Joghurttal és paradicsommal együtt tálaljuk, jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2795
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 12.

Ajánló

Tzatzikivel is nagyon finom, mi már próbáltuk.:)

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Tipp: Ha a csirkéről a bőrt szeretnénk maradéktalanul lefejteni, akkor érdemes a felsőcombnál benyúlni az ujjunkkal a bőr és a húst közé, elválasztani, majd a bőrt fogva kifordítani, és így lehúzni a bőrt. Nem sértjük meg a húst.

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek