Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás morzsás szelet

Almás morzsás szelet
Almás morzsás szelet
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Almás is, morzsás is, kell ennél több? Egy nagyon egyszerű recept, ami könnyen a kedvencünké válhat.

hozzávalók / 7 adag

A tésztához

A morzsához

  • 40 g tört/darált dió (helyettesíthető mandulával)
  • 40 g finomliszt (nálam most: 20 g rozsliszt, 20 g búzafinomliszt)
  • 40 g nádcukor
  • 0.5 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 késhegynyi őrölt szerecsendió
  • 30 g vaj (margarin is jó)
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, egy 20x28-as tepsit kivajazunk vagy kibélelünk sütőpapírral.
  2. Az almákat meghámozzuk, dobókocka méretűre felkockázzuk, és meglocsoljuk fél citrom levével. A vajat/margarint a cukorral és a vanília aromával krémesre keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a felvert tojásokat.
  3. A liszthez hozzáadjuk a sütőport, majd az egészet beleszitáljuk a vajas-cukros masszába. Ezután hozzáadjuk a feldarabolt almákat is. A masszát a tepsibe öntjük, és elegyengetjük benne a tésztát, hogy mindenhova egyenlően jusson (ne ijedjünk meg, ha nehezen megy, sajnos egy kicsit nehéz a ragadós tésztával dolgozni).
  4. A morzsa hozzávalóit egy másik tálban villa segítségével szemcsés állagúra dolgozzuk, majd egyenletesen a tésztára szórjuk.
  5. Kb. 40 percig sütjük, addig, míg a morzsa a tetején aranybarnára nem sül. Tűpróbával ellenőrizzük. Ekkora adagból 16 szelet lesz.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x28 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 348
elküldve: 0
receptkönyvben: 84
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: 4

szakács

aureliavadaszan

Mióta szakács: 2015.11.07.
19 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

Almás-fahéjas morzsás szelet, Fahéjas-almás morzsás szelet, Almás crumble bar

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

433
alma 2 közepes db
citromlé 0.5 citromból nyert
vaj 125 g
nádcukor 125 g
vaníliaaroma 1 teáskanál
tojás 2 db
finomliszt 150 g
sütőpor 1.5 teáskanál
dió 40 g
finomliszt 40 g
nádcukor 40 g
fahéj 0.5 teáskanál
szerecsendió 1 késhegynyi
vaj 30 g