A sütőt előmelegítjük 180 fokra, egy 20x28-as tepsit kivajazunk vagy kibélelünk sütőpapírral.
Az almákat meghámozzuk, dobókocka méretűre felkockázzuk, és meglocsoljuk fél citrom levével. A vajat/margarint a cukorral és a vanília aromával krémesre keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a felvert tojásokat.
A liszthez hozzáadjuk a sütőport, majd az egészet beleszitáljuk a vajas-cukros masszába. Ezután hozzáadjuk a feldarabolt almákat is. A masszát a tepsibe öntjük, és elegyengetjük benne a tésztát, hogy mindenhova egyenlően jusson (ne ijedjünk meg, ha nehezen megy, sajnos egy kicsit nehéz a ragadós tésztával dolgozni).
A morzsa hozzávalóit egy másik tálban villa segítségével szemcsés állagúra dolgozzuk, majd egyenletesen a tésztára szórjuk.
Kb. 40 percig sütjük, addig, míg a morzsa a tetején aranybarnára nem sül. Tűpróbával ellenőrizzük. Ekkora adagból 16 szelet lesz.
*hirdetés/ajánlat
elkészítés
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, egy 20x28-as tepsit kivajazunk vagy kibélelünk sütőpapírral.
Az almákat meghámozzuk, dobókocka méretűre felkockázzuk, és meglocsoljuk fél citrom levével. A vajat/margarint a cukorral és a vanília aromával krémesre keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a felvert tojásokat.
A liszthez hozzáadjuk a sütőport, majd az egészet beleszitáljuk a vajas-cukros masszába. Ezután hozzáadjuk a feldarabolt almákat is. A masszát a tepsibe öntjük, és elegyengetjük benne a tésztát, hogy mindenhova egyenlően jusson (ne ijedjünk meg, ha nehezen megy, sajnos egy kicsit nehéz a ragadós tésztával dolgozni).
A morzsa hozzávalóit egy másik tálban villa segítségével szemcsés állagúra dolgozzuk, majd egyenletesen a tésztára szórjuk.
Kb. 40 percig sütjük, addig, míg a morzsa a tetején aranybarnára nem sül. Tűpróbával ellenőrizzük. Ekkora adagból 16 szelet lesz.
Kedves Szakácsunk!
Receptedet kiemeltük a Facebook oldalunkon! http://www.facebook.com/Nosalty
Legyél Te is ismerősünk a Facebookon!
NoSalty.hu csapata
Kedves Szakácsunk!
Receptedet kiemeltük a Facebook oldalunkon! http://www.facebook.com/Nosalty
Legyél Te is ismerősünk a Facebookon!
NoSalty.hu csapata
Kedves Szakácsunk!
Receptedet kiemeltük a Facebook oldalunkon! http://www.facebook.com/Nosalty
Legyél Te is ismerősünk a Facebookon!
NoSalty.hu csapata
Kedves Szakácsunk!
Receptedet kiemeltük a Facebook oldalunkon! http://www.facebook.com/Nosalty
Legyél Te is ismerősünk a Facebookon!
NoSalty.hu csapata
Hozzászólások (7)
A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2018. október 25-én kiemeltük cikkünkben: A legjobb őszi sütemények a 4 legtutibb őszi alapanyagból - dió, mák, alma, sütőtök!
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2018. August 14-én kiemeltük cikkünkben: 11 nagyon puha, porhanyós almás sütemény
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2018. május 2-án kiemeltük cikkünkben: 12 borzasztó finom gyümölcsös sütemény
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet kiemeltük a Facebook oldalunkon!
http://www.facebook.com/Nosalty
Legyél Te is ismerősünk a Facebookon!
NoSalty.hu csapata
Kedves Szakácsunk!
Receptedet kiemeltük a Facebook oldalunkon!
http://www.facebook.com/Nosalty
Legyél Te is ismerősünk a Facebookon!
NoSalty.hu csapata
Kedves Szakácsunk!
Receptedet kiemeltük a Facebook oldalunkon!
http://www.facebook.com/Nosalty
Legyél Te is ismerősünk a Facebookon!
NoSalty.hu csapata
Kedves Szakácsunk!
Receptedet kiemeltük a Facebook oldalunkon!
http://www.facebook.com/Nosalty
Legyél Te is ismerősünk a Facebookon!
NoSalty.hu csapata