r
Nosalty Logó

Háromsajtos 15 perces penne

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Háromsajtos 15 perces penne
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 19% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 946 kcal
  • 19% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 1895 kcal
  • 19% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 291 kcal
  • 19% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.7 g

Zsír

  • Összesen
    57.1 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    142 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3494.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    642 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    479 mg
  • Nátrium
    2239 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    51 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    362 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    190 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    357 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 946 kcal
  • 19% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.4 g

Zsír

  • Összesen
    114.2 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    284 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6988.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    1283 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    958 mg
  • Nátrium
    4477 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    129.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    102 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    725 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    380 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    714 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    128 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 1895 kcal
  • 19% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1078.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    198 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    691 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 291 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát a szokásunknak megfelelően főzzük ki és csepegtessük le.
  2. A bacont apróra kockázzuk, és egy serpenyőben megpirítjuk.
  3. A vajat egy lábosban megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a lisztet, és pirítani kezdjük. 1-2 perc után tűzről levéve hozzáadjuk a tej felét, majd tovább főzzük-forraljuk, közben hozzáadjuk az összes tejet.
  4. Egy csipet sóval és nagyobb csipet borssal ízesítjük, hozzáadjuk a reszelt sajtokat, a pirított bacont.
  5. Amint a sajt nyúlósra olvadt, azonnal hozzáadjuk a kifőtt tésztát, majd lassan, de alaposan összekeverjük. Ha a tésztánk előzőleg már kihűlt, alacsony lángon további pár perc alatt alaposan átforrósítjuk. Azonnal tálaljuk, amíg forró, és ezáltal csodásan krém-nyúlós a sajtszószunk.
  • Elkészítettem: 60 alkalommal
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2511
  • Feltöltés dátuma: 2016. október 05.

Ajánló

Tartsunk meg 3-4 csipet sajtot a tálalást követő díszítéshez.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyors, egyszerű, a bacon nélkül húsmentes is. Szuper-egyszerű, villámgyors hétköznapi vacsorának való. Többször halottam, hogy azt beszélik a konyhámban, hogy nagyon hasonló az ízvilága, mint azoknak a nagy zacskós, készen kapható szószos tésztáknak. Ami egyébként jól el van találva és egész finom... viszont ez a recept nem porból van sok sóval és ízfokozóval, hanem igazi sajtokból. ;)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!