Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Füstöltlazac mousse

Füstöltlazac mousse
Füstöltlazac mousse
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy finom előétel. Én a mousse-t rukkola salátával és pirítóssal tálaltam.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lazacot apró kockákra vágjuk, hozzáadjuk a tejfölt és a tormát, botmixerrel pürésítjük.
  2. A zselatint 5 percre hideg vízbe áztatjuk, kicsavarjuk, és gyenge tűzön felolvasztjuk. Apnként hozzákeverjük a tejfölös lazacot és hűlni hagyjuk.
  3. A tejszínt kemény habbá verjük és óvatosan hozzákeverjük a zselatinos lazachoz. Sóval, borssal és cayenne borssal fűszerezzük.
  4. A mousset egy hideg vízzel kiöblített formába töltjük, és legalább 4 órára hűtőbe tesszük.
  5. A mousset a formából kiborítjuk.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 2 713
elküldve: 1
receptkönyvben: 31
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
kategória: sós krémek
fogás: hideg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

lazackrém, füstölt lazac krém, lazacos szendvicskrém

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

159
füstölt lazac 100 g
tejföl 100 g
torma 1 ek
lapzselatin 4 db
habtejszín 100 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
cayenne bors 0 ízlés szerint