Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos pogácsa Szívecske konyhájából

Sajtos pogácsa Szívecske konyhájából
Sajtos pogácsa Szívecske konyhájából
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretem ezt a pogácsát. Gyönyörű magasra feljön, puha lesz.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Felfuttatjuk az élesztőt.
  2. A lisztben elmorzsoljuk a margarint és a zsírt, hozzáadjuk a sót, a tojássárgákat és a megkelt élesztőt. A tejföl segítségével rugalmas tésztát gyúrunk.
  3. Kelesztjük legalább 1 órán keresztül.
  4. A tésztát kinyújtjuk, kiszaggatjuk, tepsibe sorakoztatjuk, megkenjük tojással a tetejüket, majd megszórjuk sajttal.
  5. Előmelegített, forró sütőben megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 700 Ft
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 21 908
elküldve: 11
receptkönyvben: 159
elkészítve: 15/21
Facebookon megjelent: -

szakács

Szívecske

Mióta szakács: 2012.12.22.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: Anyák napja, buli receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: pogácsa
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

sajtos tejfölös pogácsa, pogácsa sajttal és tejföllel, sajtos pogi

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kicsicica81
kicsicica81 Wed, 2014-07-02 20:44

Tisztelt Szívecske!
Köszönöm a receptet,most sül/sült.Nagyon-nagyon finom lett a pogácsa :)
Elektromos sütöben készítettem gáz tepsiben így 60 db lett.

Köszönöm mégegyszer :)

zoli59
zoli59 Sat, 2014-04-26 12:32

Kedves Anita!

Többször is elkészítettem és mindig nagyon finom lett,másnapra is puha marad(ha marad).
Köszönöm a receptet.
üdv:Zoli

alice34
alice34 Sat, 2013-08-24 21:23

most kel a teszta :) remelem finom lesz, holnap szeretnem vinni piknikre:)

anitaerdei
Szívecske / anitaerdei Fri, 2013-06-21 21:57

Kedves Tőled, hogy kiegészítetted jó tanácsokkal! :)
Köszönöm!
Neked is szép estét kívánok, és örülök, hogy ízlett a pogácsa. :)

skorpiophoenix
skorpiophoenix / skorpiophoenix Tue, 2013-06-11 19:48

Szia Szivecske! Túrós pogit akartam sütni, de nem volt itthon túró és a Te recepted megtetszett. :) Elkészítettem, nagyon finom lett! Amit kiegészítenék a receptben: A rugalmas /lágy/ tészta állagához adott esetben + lisztet hozzá kell adni, amíg "elválik a táltól" /Ez valószínűleg lisztfüggő is, ezért kénytelen vagyok reklámot írni, a "nagymama" finomlisztet használtam/. Kicsi lányom a kisebb pogikat szereti, ezért kb. 1 cm-re gyúrtam, így viszont 2 nagy tepsi pogi lett. A sütéshez a hőfok tökéletes, villanysütőben 16 és 20 perc közötti időtartam kell, ez attól függ, hogy ki mennyire szereti megsütni a sajtot a pogi tetején. Tejfölből 20 %-ost használtam. Mivel "Xl-es" házi tojást használtam, így csak 1 tojás sárgáját tettem bele a tésztába, kenéshez is csak 1 tojás s sárgáját használtam. Köszi a receptet, máskor is használni fogom! További szép estét kívánok! Skorpio-Phoenix

1269
finomliszt 50 dkg
margarin 20 dkg
sertészsír 5 dkg
sajt 20 dkg
tojássárgája 2 db
tejföl 2 dl
2 kk
tej 1 dl
cukor 0.25 teáskanál
élesztő 2 dkg
tojás 1 db