adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
446
Kalória
12.3g
Fehérje
78.2g
Szénhidrát
9.5g
Zsír
114.6g
Víz
7.5g
Koleszterin
8.9g
Élelmi rost
37.1g
Cukor
- 6% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
446
kcal
- 6% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
890
kcal
- 6% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.3 g
Zsír
-
Összesen 9.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 661.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 232 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 97 mg
-
Foszfor 229 mg
-
Nátrium 80 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrát
-
Összesen 78.2 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 9 mg
Víz
-
Összesen 114.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 32 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 12 micro
-
β-karotin 94 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 109 micro
Összesen
446
kcal
- 6% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24.7 g
Zsír
-
Összesen 19 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1323.1 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 464 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 195 mg
-
Foszfor 459 mg
-
Nátrium 161 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrát
-
Összesen 156.4 g
-
Cukor 74 mg
-
Élelmi rost 18 mg
Víz
-
Összesen 229.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 63 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 63 micro
-
Kolin: 60 mg
-
Retinol - A vitamin: 47 micro
-
α-karotin 24 micro
-
β-karotin 187 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 217 micro
Összesen
890
kcal
- 6% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.2 g
Zsír
-
Összesen 2.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 173.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 61 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 60 mg
-
Nátrium 21 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrát
-
Összesen 20.5 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 2 mg
Víz
-
Összesen 30.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 28 micro
Összesen
117
kcal
Elkészítés
- Felforraljuk a tejet, beleszórjuk a zabpelyhet. Lassú tűzön, állandó kevergetés közben megfőzzük. Szükség szerint öntsünk hozzá tejet, krémes, laza állagú legyen. Ekkor félrehúzzuk a platniról.
- A fügét nagyobb darabokra aprítjuk, és hozzákeverjük a péphez. Picit megsózzuk (csipet), és az egészet jól elkeverjük.
- A vajat felhevítjük habzásig, hozzáadjuk a mézet, és kb. 1 percen keresztül karamellizáljuk. A meghámozott és felkarikázott banánt beletesszük, és a serpenyőt rázogatva mindkét oldalon kb. 2-2 percen keresztül sütjük, azaz karamellizáljuk. Közepes hőmérsékleten készítsük, így szép aranysárgára sül, nem kap oda.
- A kását tálba, pohárba, stb. kiszedjük, és a sült banánnal a tetején tálaljuk.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 10 p
- Főzés ideje: 20 p
Borús, esős a mai késő délután... valami édes lélekmelegítőre vágytam. Rövid keresgélés után összeálltak az alapanyagok. Többször főzök zabkását, de ezt a variációt ma készítettem el először, és jól sikerült.