r
Nosalty Logó

Frissítő déli gyümölcsös csoda

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csodasüti
Frissítő déli gyümölcsös csoda
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 365 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2193 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 88 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    240 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    466.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.2 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    191.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    201 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    337 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    358 micro
Összesen 365 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    76.2 g

Zsír

  • Összesen
    46 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1440 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2797.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    164 mg
  • Kálcium
    697 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    184 mg
  • Foszfor
    1006 mg
  • Nátrium
    721 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    367.2 g
  • Cukor
    208 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1149.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    797 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    414 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    466 micro
  • Kolin:
    1209 mg
  • Retinol - A vitamin:
    620 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    2023 micro
  • β-crypt
    211 micro
  • Likopin
    9 micro
  • Lut-zea
    2150 micro
Összesen 2193 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    109 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 88 Kcal

Elkészítés

  1. A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből habot verünk, a sárgáját elkeverjük 3 evőkanál cukorral. Miután felvertük a fehérjehabot, hozzáadunk 3 ek cukrot, majd összeöntjük a habot és a kikevert sárgáját. Óvatosan elkeverjük benne a lisztet. Ezután két tepsiben a fele-fele tésztát külön megsütjük 160 C-fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt.
  2. A pudingport csomómentesre keverjük az ananászlével, a narancslével és a cukorral. A tejet felrakjuk a lábasba főni. Miután felforrt, folyamatos kevergetés közben beleöntjük az elkevert pudingport. 2 percig főzzük, majd hűlni hagyjuk.
  3. A mangókrémhez a mangót összepürésítjük, és vízgőz felett hozzáadjuk a cukrot és a vajat. Két perc melegedés után hozzáadjuk a 3 db tojást. Tíz perc alatt folyamatosan kevergetve besűrítjük.
  4. A színtelen tortazselét a csomagoláson feltüntetett módon elkészítjük.
  5. A süteményt rétegezzük: az első piskótarétegre rákenjük a pudingot, erre rakjuk a másik piskótaréteget. Erre kerül a mangókrém, majd az ananászszeletek. Végül ráöntjük a tortazselét. Díszíthetjük reszelt citromhéjjal vagy kandírozott narancs- és citromdarabokkal.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 219
  • Feltöltés dátuma: 2022. április 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Csodasüti 1 recept

Saját receptem:-)

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek