Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tojásmentes, cseresznyés piskóta tönkölybúzaliszttel

Tojásmentes, cseresznyés piskóta tönkölybúzaliszttel
Tojásmentes, cseresznyés piskóta tönkölybúzaliszttel
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Itt a cseresznye szezon (jótékony hatásairól és ájurvédikus hatásairól tegnap írtam egy bejegyzést, a blogomon olvashatsz róla). Érdemes a cseresznyéből ilyenkor minél többet fogyasztani, mindenféle formában. 
 
Mint tudjátok, imádok sütni-főzni, és lévén a férjem imádja a süteményeket. Kézenfekvő volt, amikor ma hazaértünk a bio piacról a sok friss zöldséggel, gyümölccsel, hogy a cseresznyével mindenképpen készítek valami finomságot neki:) 

Ez a süti tipikusan olyan nyári édesség, ami nagyon gyorsan elkészül és nagyon ízletes is. Bevetheted egy étkezés helyett (pl. reggelire), vagy akár vendégvárónak is kiváló egy könnyű vasárnapi ebéd után:)  Én imádom az illatát, ahogy a vanília keveredik a sült cseresznyével.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az előkészítéshez mossuk meg a cseresznyét és magozzuk ki. A lisztet, sütőport, szódabikarbónát, cukrot és a vaníliát keverjük össze egy tálban. Tegyük hozzá a vizet és az olvasztott vajat. A vajat én apróra vágom, beteszem egy fémedénybe, és forralt vízzel leöntöm, így pillanatok alatt kész az olvasztott vaj, és már a vízzel el is van keveredve:)
  2. Figyeljük a tészta állagát, van, amikor elég 1 bögre víz, van, hogy sokkal több kell, a liszt függvénye. Az így kapott masszába keverjük bele a cseresznyét, és az egészet öntsük bele egy kivajazott, lisztezett tepsibe.
  3. Kb. 180 fokon süssük addig, amíg jól átsül (kb. 25 perc).
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 648
elküldve: 1
receptkönyvben: 7
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Vitai Kati

Mióta szakács: 2016.02.19.
89 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

cseresznyés piskóta, cseresznyés, piskóta, tönköly, tönkölypiskóta, tönkölylisztes sütemény

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

485
teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt 1 bögre
tönkölybúza liszt 1 bögre
sütőpor 1 csomag
finomítatlan nádcukor 1 bögre
vaj 10 dkg
szódabikarbóna 1 késhegynyi
vanília 0 ízlés szerint
víz 4 dl
cseresznye 50 dkg