Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromkrémes túrótorta

Citromkrémes túrótorta
Citromkrémes túrótorta
70 perc / előkészület: 60 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Azt kell, hogy mondjam, ez a szülinapi torta most tényleg jól sikerült! Alul vaníliás piskóta, rajta lemon curd, és a végén egy jó vastag túrókrém. Ezt a fajta díszítést azért imádom, mert nulla kézügyesség kell hozzá! Csak szép "kiegészítőket" kell beszerezni, aztán csinosan rápakolgatni, és kész. Ezen most málna, ribizli, füge, földicseresznye (physalis) és kekszmorzsa van.

hozzávalók / 12 adag

A piskótához

A citromkrémhez

A túrókrémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

A piskótához

  1. A vajat a cukorral keverjük jó habosra egy robotgép segítségével, majd folyamatos keverés mellett, egyenként adjuk hozzá a tojásokat, a végén pedig a vaníliarúd kikapart magjait.
  2. A lisztet keverjük el a sütőporral és egy csipet sóval, majd a tejjel felváltva, folyamatos keverés mellett adjuk a tésztához, és keverjük krémesre.
  3. Öntsük kivajazott tortaformába a masszát, és 175 fokon 45-50 percig süssük. Tűpróbával ellenőrizzük, mielőtt kivennénk!
  4. Hagyjuk teljesen kihűlni.

A citromkrémhez

  1. A citrom levét, héját, a cukrot és a tojásokat tegyük egy kisebb edénybe.
  2. Kézi habverővel alaposan elkeverjük, majd alacsony lángon, folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. Vigyázzunk vele, mert ha nem keverjük, akkor könnyen citromos rántotta lehet a vége, ráadásul hirtelen besűrűsödik! Ha elkészült, elzárjuk alatta a lángot.
  3. A még meleg tojásos krémhez hozzáadjuk a vajat, majd elektromos habverővel addig keverjük, amíg teljesen fel nem oldódik benne az összes vaj.
  4. Hagyjuk kicsit kihűlni, hogy kenhető állagúra dermedjen, majd kanalazzuk rá, és egyengessük el a piskótalapon.
  5. Tegyük be a hűtőbe, hogy jól megdermedjen.

A túrókrémhez

  1. A puha vajat a cukorral és a citromhéjjal habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojássárgáját, és elkeverjük benne.
  2. Hozzáadjuk az áttört túrót, és eldolgozzuk.
  3. A forró tejhez hozzáadjuk a beáztatott és kinyomkodott zselatinlapokat, elkeverjük benne, és folyamatos keverés mellett, még forrón, a túrós keverékhez adjuk, majd eldolgozzuk.
  4. A citromos krémre ráöntjük a túrókrémet, és visszatesszük a hűtőbe 3-4 órára, amíg összeáll.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 25 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 12
össznézettség: 17 705
elküldve: 5
receptkönyvben: 190
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
336 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
alkalom: születésnap, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

túrókrémes torta

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

terranova56
terranova56 Sat, 2017-09-02 04:42

Hát az egy tojást ami a hozzávalóknál szerepel tényleg csak egyesével lehet hozzáadni
Gondolom javítani kellene
A citromhéjhoz talán hozzá kellene tenni, hogy reszelt
Amúgy a recept nagyon jó, meg fogom csinálni
Ha lehetne ezt a hozzászólást törölni az sem volna nagy baj
üdv:Ticcsi

722
cukor 200 g
vaj 250 g
tojás 4 db
vanília 1 db
finomliszt 300 g
sütőpor 0.5 csomag
tej 150 ml
citromhéj 1 citromból nyert
citromlé 150 ml
cukor 100 g
tojás 3 db
vaj 150 g
vaj 175 g
cukor 150 g
tojássárgája 4 db
citromhéj 1 citromból nyert
tehéntúró 500 g
tej 1 dl
lapzselatin 9 db