r
Nosalty Logó

Citromkrémes túrótorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dávid
Citromkrémes túrótorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A piskótához

A citromkrémhez

A túrókrémhez

Összesen 722 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A piskótához

A citromkrémhez

A túrókrémhez

Összesen 8681 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A piskótához

A citromkrémhez

A túrókrémhez

Összesen 316 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.3 g

Zsír

  • Összesen
    46.9 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    280 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    731.5 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    84 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    251 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.3 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    398 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    391 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    222 micro
Összesen 722 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    195.2 g

Zsír

  • Összesen
    563.2 g
  • Telített zsírsav
    332 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    157 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    3365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8778.2 g
  • Cink
    1309 mg
  • Szelén
    259 mg
  • Kálcium
    1632 mg
  • Vas
    1013 mg
  • Magnézium
    165 mg
  • Foszfor
    3013 mg
  • Nátrium
    1293 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    723.2 g
  • Cukor
    481 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    932.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4780 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    452 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    403 micro
  • Kolin:
    1800 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4697 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    981 micro
  • β-crypt
    68 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2658 micro
Összesen 8681 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    322 g
  • Cink
    48 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    22 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    172 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 316 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A citromkrémhez

A túrókrémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. A vajat a cukorral keverjük jó habosra egy robotgép segítségével, majd folyamatos keverés mellett, egyenként adjuk hozzá a tojásokat, a végén pedig a vaníliarúd kikapart magjait.
  2. A lisztet keverjük el a sütőporral és egy csipet sóval, majd a tejjel felváltva, folyamatos keverés mellett adjuk a tésztához, és keverjük krémesre.
  3. Öntsük kivajazott tortaformába a masszát, és 175 fokon 45-50 percig süssük. Tűpróbával ellenőrizzük, mielőtt kivennénk!
  4. Hagyjuk teljesen kihűlni.

A citromkrémhez

  1. A citrom levét, héját, a cukrot és a tojásokat tegyük egy kisebb edénybe.
  2. Kézi habverővel alaposan elkeverjük, majd alacsony lángon, folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. Vigyázzunk vele, mert ha nem keverjük, akkor könnyen citromos rántotta lehet a vége, ráadásul hirtelen besűrűsödik! Ha elkészült, elzárjuk alatta a lángot.
  3. A még meleg tojásos krémhez hozzáadjuk a vajat, majd elektromos habverővel addig keverjük, amíg teljesen fel nem oldódik benne az összes vaj.
  4. Hagyjuk kicsit kihűlni, hogy kenhető állagúra dermedjen, majd kanalazzuk rá, és egyengessük el a piskótalapon.
  5. Tegyük be a hűtőbe, hogy jól megdermedjen.

A túrókrémhez

  1. A puha vajat a cukorral és a citromhéjjal habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojássárgáját, és elkeverjük benne.
  2. Hozzáadjuk az áttört túrót, és eldolgozzuk.
  3. A forró tejhez hozzáadjuk a beáztatott és kinyomkodott zselatinlapokat, elkeverjük benne, és folyamatos keverés mellett, még forrón, a túrós keverékhez adjuk, majd eldolgozzuk.
  4. A citromos krémre ráöntjük a túrókrémet, és visszatesszük a hűtőbe 3-4 órára, amíg összeáll.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25
  • Receptkönyvben: 393
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 73
  • Össznézettség: 47457
  • Feltöltés dátuma: 2017. szeptember 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Azt kell, hogy mondjam, ez a szülinapi torta most tényleg jól sikerült! Alul vaníliás piskóta, rajta lemon curd, és a végén egy jó vastag túrókrém. Ezt a fajta díszítést azért imádom, mert nulla kézügyesség kell hozzá! Csak szép "kiegészítőket" kell beszerezni, aztán csinosan rápakolgatni, és kész. Ezen most málna, ribizli, füge, földicseresznye (physalis) és kekszmorzsa van.

Hozzávalók

A piskótához

A citromkrémhez

A túrókrémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek