Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pestós borsófőzelék halrudacskákkal

Pestós borsófőzelék halrudacskákkal
Pestós borsófőzelék halrudacskákkal
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyors, egyszerű, finom.:)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A borsót annyi vízben, ami ellepi, feltesszük főzni. 
  2. A halrudacskákat belerakjuk egy hőálló edénybe, meglocsoljuk olívaolajjal, és berakjuk a már előmelegített sütőbe (hőlégkeveréses 165 °C), és 20 perc alatt megsütjük. 
  3. A pestót kiolvasztjuk (ha nem mirelit, akkor elkészítjük az alapanyagok összeturmixolásával).
  4. Az étkezési keményítőt csomómentesre elkeverjük a tejszínnel, majd hőkiegyenlítéssel a pestóhoz adjuk. 
  5. A leveskockát bedobjuk a borsó mellé. 
  6. Ha a borsó már nagyjából megpuhult, hőkiegyenlítéssel hozzáadjuk a pestót (szükségszerűen még vizet/tejet/tejszínt).
  7. Felforraljuk, hogy besűrűsödjön. 
  8. Takarékon 10 percig főzzük.

 

  • sütési hőfok: 165°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 210
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Ágica-92

Mióta szakács: 2012.09.06.
47 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

pestos borsófőzelék sütőben sült halrudacskákkal, pestós zöldborsófőzelék, tejszínes borsófőzelék halrudakkal

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

308
zöldborsó 500 g
pesto 2 ek
víz 200 ml
leveskocka 1 db
étkezési keményítő 1 evőkanál
főzőtejszín 2 ek
halrudacska 8 db
olívaolaj 1 ek