r
Nosalty Logó

Franciasaláta Kari-Husi konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Franciasaláta Kari-Husi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 502 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 4012 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 167 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    40.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    194 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1054.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    750 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    97.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    187 micro
Összesen 502 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.1 g

Zsír

  • Összesen
    321 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    127 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    74 g
  • Koleszterin
    1549 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8438.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    1017 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    1151 mg
  • Nátrium
    6004 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    203.6 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    778.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1137 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    75 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    250 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    198 micro
  • Kolin:
    1018 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1110 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    236 micro
  • β-crypt
    68 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1495 micro
Összesen 4012 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    349.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    249 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 167 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A franciasali alapja a következőképpen készül: egy tálba szétválasztjuk a tojást, beletesszük a sárgáját.
  2. Majd hozzáadjuk a mustárt, sót, kristálycukrot, citromlevet, ezt kikeverjük, majd lassan csorgotjuk bele az olajat, végül hozzáadjuk a tejfölt, így az alapunk készen is van :)
  3. A mirelit franciasaláta alap zöldségeit és a 2-3 tojást tanácsos az elején feltenni főni és a végén langyosan, kihűlve beletenni, illetve aprítani az alap krémbe.
  4. Az alapba beleszeletelhetjük az almát, a virslit, az uborkát, a főtt tojást, majd beletesszük a főtt zöldségeket (konzerves, üveges zöldségekkel is nagyon finom).
  5. Majd szépen összekeverjük és pár órára a hütőben pihentetjük (nah ez nem szokott nálunk sikerülni, mert amint elkészül rájárunk :))
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 8699
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 03.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nagyon szeretjük, ha még több lenne, az is kevés lenne :D

Hozzászólások

Seres Sándor

Kedves Kari-Husi! A 3 db tojásfehérjével mi lesz?

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.