Francia vörösboros csirkecombok
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Barny

adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 6% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
250g csirkecomb278 kcal
-
200g vörösbor170 kcal
-
10g vöröshagyma4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
15g napraforgó olaj133 kcal
-
4 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
30g csiperkegomba6 kcal
-
5 kcal
-
3g finomliszt11 kcal
Összesen
612
Kcal
- 6% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
2500g csirkecomb2782 kcal
-
2000g vörösbor1700 kcal
-
100g vöröshagyma36 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
150g napraforgó olaj1326 kcal
-
41 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
300g csiperkegomba64 kcal
-
100g ecetes gyöngyhagyma46 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
Összesen
6112
Kcal
- 6% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
47.7g csirkecomb53 kcal
-
38.2g vörösbor32 kcal
-
1.9g vöröshagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
2.9g napraforgó olaj25 kcal
-
1 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
5.7g csiperkegomba1 kcal
-
1.9g ecetes gyöngyhagyma1 kcal
-
0.6g finomliszt2 kcal
Összesen
116
Kcal
- 6% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 23 g
Zsír
-
Összesen 35.9 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 121 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 527.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 55 mg
-
Foszfor 283 mg
-
Nátrium 122 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.8 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 299.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 40 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 73 mg
-
Retinol - A vitamin: 36 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 47 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1438 micro
-
Lut-zea 131 micro
Összesen
612
Kcal
- 6% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 229.8 g
Zsír
-
Összesen 359 g
-
Telített zsírsav 77 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 155 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 99 g
-
Koleszterin 1209 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5275.9 g
-
Cink 24 mg
-
Szelén 279 mg
-
Kálcium 339 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 551 mg
-
Foszfor 2834 mg
-
Nátrium 1221 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 117.5 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 2998.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 402 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 67 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 46 micro
-
K vitamin: 52 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 79 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 153 micro
-
Kolin: 734 mg
-
Retinol - A vitamin: 364 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 472 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 14382 micro
-
Lut-zea 1313 micro
Összesen
6112
Kcal
- 6% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 6.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 100.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 6 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 54 mg
-
Nátrium 23 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 57.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 275 micro
-
Lut-zea 25 micro
Összesen
116
Kcal
Hozzávalók
-
10 db csirkecomb
-
2 l vörösbor
-
100 g vöröshagyma
-
só ízlés szerint
-
borókabogyó ízlés szerint
-
2 db babérlevél
-
150 ml napraforgó olaj
-
50 g sűrített paradicsom
-
300 g csiperkegomba
-
2 evőkanál finomliszt
Elkészítés
- A pácléhez vegyünk elő egy nagyobb méretű tálat. Öntsük bele a vörösbort és dobáljunk bele néhány szem egész borsot, borókát, 2-3 babérlevelet, sót és 100 g cikkekre vágott hagymát, majd tegyük bele a megfelezett csirkecombokat. A napok során kb 2 szer forgassuk át a húsokat, természetesen tartsuk hűtve, és várjunk türelmesen.
- Amikor eljött az idő, húsainkat távolítsuk el a léből és a levet szűrjük le a hagymás fűszerektől, de ne dobjuk ki.
- A combokat helyezzük egy tepsibe, öntsünk rá 100 ml olajat. Kicsit forgassuk át, hogy az olaj mindenhová eljusson, majd végezetül dobjuk mellé a hagymás fűszereinket, aztán irány a sütő. 200 fok 10 perc.
- 10 perc után öntsük fel az egész leszűrt vörösborral, vegyük vissza a sütőt 140 fokra, és még pároljuk a húsokat további kb 20 percre. (A forrásponttól számított az idő)Vigyázzunk, hogy a húst ne főzzük le a csontról! Néha-néha ellenőrizzük.
- És már egy nyeles forralóban kezdhetjük is a mártásunk elkészítését. Öntsük bele a maradék olajat, felhevített állapotban dobjuk bele levétől leszűrt gyöngyhagymáinkat, a péppé tört fokhagymát és a paradicsompürét. Pirítsuk le, majd adjuk hozzá a szeletekre vágott gombát, további pirítás után szórjuk meg a liszttel. Az eközben megpárolt húsról szűrjük a gombás ragura a levet, pár percig forraljuk, míg a liszttől be nem sűrűsödik, ha kell, még ízesítsük. (Ha nem akarunk nagyon intenzív boros ízt a mártásunknak akkor a sütésnél a fele bort helyettesíthetjük alaplével!)
- A húsokat helyezzük egy mélyebb porcelán tálba és bőségesen vonjuk be a ragus mártással. Durvára vágott petrezselyemzölddel díszítsük.
- Jó étvágyat! (Hosszú volt, de megérte...)
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 40 alkalommal
- Receptkönyvben: 401
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 13
- Össznézettség: 29266
- Feltöltés dátuma: 2013. január 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- szezon:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

Barny
35 recept
Ezt az ételt sütés előtt 2 nappal már elő kell készíteni. Ugyanis a vörösboros páclének ízt és színt kell kölcsönözni a csirkecombjainknak.
Hozzászólások (7)
Nagyon tetszenek a receptjeid! Ez is kiadós, finom, és nem túl bonyolult vendégváró. A fényképek is nagyon jók. :)
Szia, ez a recepted is nagyon nagyon tetszik:) De............engem egy kicsit megriasztott a 2 liter bor. A pácolásnál még elfogadom, de a süléshez is kell ez a mennyiség? És mert elkészíteném, tovább érdekl?döm. Milyen bor kell hozzá? félédes, száraz, aromás stb...A 2 napig tartó boros pácolás ill. sütés során a bor mennyiben jelentkezík a hús ízében, mivel a családom az intenzív alkohol ízt az ételben elutasítja. (a vörösboros marha vagy vaddisznó pörköltnél nem zavarja ?ket) A sütési h?fok 140 fok nekem picit alacsonynak t?nik, illetve ennek tükrében rövidnek itélem a sütési id?t. köszönöm a választ, üdv: Gabi
Szia ! A bor mennyiség azért kell hogy minden hús darabot átjárjon az íze és sütéskor megkapja a sötét vörös majdnem fekete színt. Hagyományos asztali bor is megfelel a pácolásához. A viszonylag nagy h?fokon való 10-15 perces el?sütés után már csak párolódnia kell ezért elegend? a 140 fok, de a magasabb h?fok sem teszi tönkre. Az alacsony h?fokú sütésnél a forráspont elérését?l számítottam az id?t. Ez gyenge fiatal csirkénél kb. elég kellene hogy legyen, de sajnos ez is süt? függ? ,ellen?rizni kell. Mi er?s süt?vel dolgozunk ami hamar melegszik és az ételt egyenletesen éri a h?. Ha a család nem igazán boros, akkor a bor felét lehet helyettesíteni a sütésnél vízzel vagy húslével. És ezt ajánlom másoknak is akik nem szeretik az intenzív boros ételeket. (A bor alkohol tartalma elvileg a sütés ideje alatt elpárolog ! Üdvözlettel, Barnabás!
Szió, köszönöm a szupergyors választ. A sütési id? megértve, akkor a süt?mhöz igazítom a sütési id?t. A bor mennyiségét pedig a sütés alkalmával csökkentem. Köszi a segítséget, mentettem és feltétlen kipróbálom. Szép hetet kívánok, Gabi
Bocs Barnabás, de beleolvastam ebbe a tanácsadásba; nagyon profi (nem véletlen)!!! A receptet pedig mentettem, tetszik és a fotó is! üdv, Torma :)
Nagyon szépen köszönöm! Üdv: Barnabás
Ó, de guszta!! :-) Köszönöm, mentve. Éva-Anyóca
Kedves Barnabás! Nagyon tetszik a recepted, már érzem is az illatát az orromban, köszönöm:-) Ki is próbálnám, viszont a vendégek közül, akiknek készíteném, van aki nem szereti a gombát. Te, aki már próbáltad, mit gondolsz, mennyire hiányzik az étel ízéb?l a gomba, elhagyható? Illetve nincs valami jó ötleted annak helyettesítésére? Köszönöm a segítséget! Üdv: Kriszti
A recept megmentett egy üveg nem túl jó bort a kiöntést?l, néhány csirkemellet a lefagyasztástól, a maradék gombát a szemetest?l, és ha már ételmentés, akkor felf?ztem egy kis maradék tejszínnel a mártást. Nem ártott neki :) Nagyon finom volt, megvettük! Köszönjük!
Elkészítettem, finom és különleges! Legközelebb fele mennyiség? borral fogom. Köszönöm a receptet!