Nosalty Logó

Francia vörösboros csirkecombok

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Barny
Francia vörösboros csirkecombok
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 612 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 6112 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 116 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    23 g

Zsír

  • Összesen
    35.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    527.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    283 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    299.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1438 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 612 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    229.8 g

Zsír

  • Összesen
    359 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    155 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    99 g
  • Koleszterin
    1209 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5275.9 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    279 mg
  • Kálcium
    339 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    551 mg
  • Foszfor
    2834 mg
  • Nátrium
    1221 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.5 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    2998.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    402 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    67 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    79 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    153 micro
  • Kolin:
    734 mg
  • Retinol - A vitamin:
    364 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    472 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    14382 micro
  • Lut-zea
    1313 micro
Összesen 6112 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    100.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    275 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 116 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A pácléhez vegyünk elő egy nagyobb méretű tálat. Öntsük bele a vörösbort és dobáljunk bele néhány szem egész borsot, borókát, 2-3 babérlevelet, sót és 100 g cikkekre vágott hagymát, majd tegyük bele a megfelezett csirkecombokat. A napok során kb 2 szer forgassuk át a húsokat, természetesen tartsuk hűtve, és várjunk türelmesen.
  2. Amikor eljött az idő, húsainkat távolítsuk el a léből és a levet szűrjük le a hagymás fűszerektől, de ne dobjuk ki.
  3. A combokat helyezzük egy tepsibe, öntsünk rá 100 ml olajat. Kicsit forgassuk át, hogy az olaj mindenhová eljusson, majd végezetül dobjuk mellé a hagymás fűszereinket, aztán irány a sütő. 200 fok 10 perc.
  4. 10 perc után öntsük fel az egész leszűrt vörösborral, vegyük vissza a sütőt 140 fokra, és még pároljuk a húsokat további kb 20 percre. (A forrásponttól számított az idő)Vigyázzunk, hogy a húst ne főzzük le a csontról! Néha-néha ellenőrizzük.
  5. És már egy nyeles forralóban kezdhetjük is a mártásunk elkészítését. Öntsük bele a maradék olajat, felhevített állapotban dobjuk bele levétől leszűrt gyöngyhagymáinkat, a péppé tört fokhagymát és a paradicsompürét. Pirítsuk le, majd adjuk hozzá a szeletekre vágott gombát, további pirítás után szórjuk meg a liszttel. Az eközben megpárolt húsról szűrjük a gombás ragura a levet, pár percig forraljuk, míg a liszttől be nem sűrűsödik, ha kell, még ízesítsük. (Ha nem akarunk nagyon intenzív boros ízt a mártásunknak akkor a sütésnél a fele bort helyettesíthetjük alaplével!)
  6. A húsokat helyezzük egy mélyebb porcelán tálba és bőségesen vonjuk be a ragus mártással. Durvára vágott petrezselyemzölddel díszítsük.
  7. Jó étvágyat! (Hosszú volt, de megérte...)
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 69
  • Össznézettség: 27644
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 28.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ezt az ételt sütés előtt 2 nappal már elő kell készíteni. Ugyanis a vörösboros páclének ízt és színt kell kölcsönözni a csirkecombjainknak.

Hozzászólások

Marina

Nagyon tetszenek a receptjeid! Ez is kiadós, finom, és nem túl bonyolult vendégváró. A fényképek is nagyon jók. :)

Gabys

Szia, ez a recepted is nagyon nagyon tetszik:) De............engem egy kicsit megriasztott a 2 liter bor. A pácolásnál még elfogadom, de a süléshez is kell ez a mennyiség? És mert elkészíteném, tovább érdekl?döm. Milyen bor kell hozzá? félédes, száraz, aromás stb...A 2 napig tartó boros pácolás ill. sütés során a bor mennyiben jelentkezík a hús ízében, mivel a családom az intenzív alkohol ízt az ételben elutasítja. (a vörösboros marha vagy vaddisznó pörköltnél nem zavarja ?ket) A sütési h?fok 140 fok nekem picit alacsonynak t?nik, illetve ennek tükrében rövidnek itélem a sütési id?t. köszönöm a választ, üdv: Gabi

Barny

Szia ! A bor mennyiség azért kell hogy minden hús darabot átjárjon az íze és sütéskor megkapja a sötét vörös majdnem fekete színt. Hagyományos asztali bor is megfelel a pácolásához. A viszonylag nagy h?fokon való 10-15 perces el?sütés után már csak párolódnia kell ezért elegend? a 140 fok, de a magasabb h?fok sem teszi tönkre. Az alacsony h?fokú sütésnél a forráspont elérését?l számítottam az id?t. Ez gyenge fiatal csirkénél kb. elég kellene hogy legyen, de sajnos ez is süt? függ? ,ellen?rizni kell. Mi er?s süt?vel dolgozunk ami hamar melegszik és az ételt egyenletesen éri a h?. Ha a család nem igazán boros, akkor a bor felét lehet helyettesíteni a sütésnél vízzel vagy húslével. És ezt ajánlom másoknak is akik nem szeretik az intenzív boros ételeket. (A bor alkohol tartalma elvileg a sütés ideje alatt elpárolog ! Üdvözlettel, Barnabás!

Gabys

Szió, köszönöm a szupergyors választ. A sütési id? megértve, akkor a süt?mhöz igazítom a sütési id?t. A bor mennyiségét pedig a sütés alkalmával csökkentem. Köszi a segítséget, mentettem és feltétlen kipróbálom. Szép hetet kívánok, Gabi

Torma

Bocs Barnabás, de beleolvastam ebbe a tanácsadásba; nagyon profi (nem véletlen)!!! A receptet pedig mentettem, tetszik és a fotó is! üdv, Torma :)

Barny

Nagyon szépen köszönöm! Üdv: Barnabás

Éva-Anyóca

Ó, de guszta!! :-) Köszönöm, mentve. Éva-Anyóca

Törölt felhasználó

Kedves Barnabás! Nagyon tetszik a recepted, már érzem is az illatát az orromban, köszönöm:-) Ki is próbálnám, viszont a vendégek közül, akiknek készíteném, van aki nem szereti a gombát. Te, aki már próbáltad, mit gondolsz, mennyire hiányzik az étel ízéb?l a gomba, elhagyható? Illetve nincs valami jó ötleted annak helyettesítésére? Köszönöm a segítséget! Üdv: Kriszti

Rekalein

A recept megmentett egy üveg nem túl jó bort a kiöntést?l, néhány csirkemellet a lefagyasztástól, a maradék gombát a szemetest?l, és ha már ételmentés, akkor felf?ztem egy kis maradék tejszínnel a mártást. Nem ártott neki :) Nagyon finom volt, megvettük! Köszönjük!

divica

Elkészítettem, finom és különleges! Legközelebb fele mennyiség? borral fogom. Köszönöm a receptet!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.