Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Francia krémes elronthatatlanul

Francia krémes elronthatatlanul
Francia krémes elronthatatlanul
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Főiskolás éveim alatt, a téli vizsgaidőszakban anyukám mindig francia krémest hozott nekem. Azóta is imádom, s mindig azt az ízt kerestem. Ez a sütemény visszahozza a régi emlékeket. Az utóbbi 2 alkalommal már az utolsó, hiányzó láncszemre is sikerült rájönni, hogy ne legyen hibája. Nehéznek tűnik, de csak pontosan kell készíteni, s akkor garantált a siker!

hozzávalók / 6 adag

Leveles tészta

Krém

Hab

Fondantmáz

ajánlat

Desszertnek kiváló, télen-nyáron.

Szólj hozzá!

elkészítés

Leveles tészta

  1. A kiengedett leveles tésztát 2 egyforma darabra vágjuk, s tepsi nagyságúra nyújtjuk ki. Ebbe a tepsibe állítjuk össze a süteményt. Az enyém 40X23 cm. Nem ebben sütöm, mert a leveles tészta sütésnél egy kicsit összehúzódik, ezért ráhagyok kb 2-2 cm-t, s inkább levágok belőle.
  2. Megszurkáljuk a tetejét, s sütőpapírral bélelt tepsiben, 200 fokos sütőben laponként megsütjük.
  3. Hagyjuk kihűlni.
  4. Az egyik lapot óvatosan négyzetekre vagdossuk. A fenti nagyságú lapból én 5X3 darabot szoktam készíteni.

Krém

  1. A pudingport a cukorral és néhány evőkanál vízzel csomómentesre keverjük. A többi vizet egy nagyobb fazékban felforraljuk.
  2. Közben a tojásfehérjét félig felverjük, beletesszük a habfixálót. (Aki édesen szeretné a krémet, még ebbe is tehet 9 csapott evőkanál cukrot.)
  3. A felforralt vizet levesszük a lángról, és kézi habverővel óvatosan belekeverjük a csomómentesre kevert, cukros pudingport. Azonnal besűrűsödik. Ekkor hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét. Lassan, óvatosan, nehogy a hab összetörjön. Ekkor 2-3 percre visszatesszük a tűzre, s óvatosan keverjük habverővel.
  4. Még melegen a tepsibe előkészített, megsütött lapra öntjük. Egyenletesen elkenjük.

Hab

  1. A tejszínhabot félig felverjük, s a habfixálót ekkor adjuk hozzá. A kihűlt krém tetejére simítjuk. (Aki édesebben szereti, ebbe is tehet porcukrot ízlés szerint.)

Fondantmáz

  1. Az instant kávét, porcukrot és margarint lassú tűzön felolvasztjuk, hogy a cukor ne ropogjon benne.
  2. A négyzetekre vágott lapocskákra rákenjük a fondant, s a tejszínhab tetejére illesztjük.
  3. Hűtőbe tesszük legalább 3-4 órára, s a felső lapok mentén szeleteljük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40x23x6 cm
  • elkészítettem: 11 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 17 245
elküldve: 0
receptkönyvben: 70
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Xibig

Mióta szakács: 2015.06.23.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: közepes
receptverseny: Nosalty receptverseny
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

karamellás francia krémes, francia krémes házilag, karamellás tetejű francia krémes

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

944
leveles tészta 50 dkg
víz 8 dl
vaníliás pudingpor 120 g
vaníliás cukor 2 csomag
cukor 8 csapott ek
tojásfehérje 9 db
habfixáló 1 csomag
habtejszín 500 ml
habfixáló 3 csomag
instant kávé 18 g
porcukor 180 g
margarin 70 g