Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fradileves

Fradileves
Fradileves
100 perc / előkészület: 10 perc főzés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A hűtőben tanyázó maradék zöldségek szuper felhasználása, úgynevezett "mindent bele" leves, innen a név, ugye (köszi Tamás). 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy nagy lábosban felhevítjük az olajat, és megpároljuk rajta a hagymát.
  2. Erre mehet az előzőleg beáztatott bab. (Az enyém elég friss volt, így 1-2 óra áztatásnál nem kellett neki több, de ezt akár reggel vagy előző este is meg lehet tenni.) Majd rögtön felöntjük a húslevessel, és 30-40 percet főzzük.
  3. Utána mehet hozzá a kockára vágott burgonya, most 10 perc főzés, majd mehet bele a sárgarépa és a zeller, újabb 10 perc, aztán a cukkini és a káposzta. Ekkor jöhet hozzá az oregánó és egy kis só.
  4. Ha minden zöldség megpuhult, akkor hozzáadjuk a húslevesből maradt, apróra vágott húst, de ezzel már csak össze kell melegíteni, és tálalhatjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 480
elküldve: 3
receptkönyvben: 79
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Kárai Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
353 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, AB0 diéta – A vércsoport
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
maradék ételből: maradék húsból
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

húsleves maradékokból

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

346
olívaolaj 2 ek
vöröshagyma 1 közepes db
fehérbab 150 g
csirke alaplé 1.5 l
burgonya 3 közepes db
halványító zeller 2 közepes szár
sárgarépa 2 közepes db
oregánó 1 teáskanál
0 ízlés szerint
cukkini 0.5 közepes db
kelkáposzta 0.5 kis db
csirke 200 g