r
Nosalty Logó

Marcipános csokitorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
nyamóka
Marcipános csokitorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
120 °C
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A csokikrémhez

A díszítéshez

Összesen 1715 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A csokikrémhez

A díszítéshez

Összesen 6861 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A csokikrémhez

A díszítéshez

Összesen 289 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    30.9 g

Zsír

  • Összesen
    85.8 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    596 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1549.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    401 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    587 mg
  • Nátrium
    373 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    209.8 g
  • Cukor
    165 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    101.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    621 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    100 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    378 mg
  • Retinol - A vitamin:
    612 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    110 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    622 micro
Összesen 1715 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    123.7 g

Zsír

  • Összesen
    343.3 g
  • Telített zsírsav
    173 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    2383 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6199.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    216 mg
  • Kálcium
    1605 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    492 mg
  • Foszfor
    2347 mg
  • Nátrium
    1492 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    839.4 g
  • Cukor
    660 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    405.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2485 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    401 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    300 micro
  • Kolin:
    1514 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2449 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    439 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2490 micro
Összesen 6861 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    262 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.5 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 289 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A csokikrémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskóta elkészítése:
  2. A tortaformát sütőpapírral kibéleljük, kivajazzuk, kilisztezzük.
  3. A tojások sárgáját és fehérjét szétválasztjuk. Kimérjük a lisztet, belekeverjük a sütőport, és beleszitáljuk a kakaóport.
  4. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük.
  5. A tojáshabot és a kakaós lisztet óvatosan a tojásmasszába forgatjuk, majd beleöntjük a tortaformába, és előmelegített sütőbenmegsütjük.
  6. A csokikrém elkészítése:
  7. A tojást összekeverjük 10 dkgcukorral, beleszitáljuk a kakaóport, és kanalanként hozzákeverjük a lisztet. A tejjel apránként, hogy ne legyen csomós, önthető masszává hígítjuk.
  8. A maradék tejet felforraljuk, majd a tűzről félrehúzva hozzákeverjük a kakaós masszát. Visszatesszük a tűzre, és kis lángon, állandó keverés mellettösszeforraljuk. Kihűtjük.
  9. A vajat habosra keverjük a maradék cukorral, és a kihűlt csokikrémmel összekeverjük.
  10. Összeállítás:
  11. A marcipánmasszát összegyúrjuk a porcukorral, kettéválasztjuk 1/3-2/3 arányban. Mindkét darabot kör alakúra nyújtjuk porcukorral megszórt deszkán.
  12. A piskótát három lapra vágjuk.
  13. Az alsó lapot megkenjük krémmel, rátesszük a középső lapot, melyet szintén krémmel kenünk meg. Erre borítjuk a kisebbik marcipánlapot.
  14. Befedjük a harmadik lappal, a torta oldalát is megkenjük krémmel, majd az összes maradék krémet a torta tetejére halmozzuk, ívesre formázzuk. Az egész tortát beborítjuk a nagyobbik marcipánlappal.
  15. A csokoládét felolvasztjuk, és a tortára csorgatjuk.
  • Sütés hőfoka: 120 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 23
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Receptkönyvben: 158
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 23157
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 17.

Ajánló

Szeretettel ajánlom minden csokirajongónak. :-)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Marcipános csokitorta
nyamóka 6 recept

Drága édesanyám születésnapjára készítettem ezt a tortát. Igazából ez a csokikrém az ő specialitása, évek óta az egyik kedvencünk, most csak egy kicsit ünnepivé tettem a marcipánnal. :-) A marcipán és a csokoládé valami isteni finom együtt, de azt hiszem, hogy ezzel most nem mondtam semmi újat! :-D Nem állítom, hogy ez lett a legszebb tortám, a csoki ellenállt az igyekezetemnek, nem lett szép sima, viszont tényleg nagyon finom! :-)

Hozzávalók

A piskótához

A csokikrémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!