r
Nosalty Logó

Csokoládétorta rumos csokikrémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csokoládétorta rumos csokikrémmel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére és az oldalára

Összesen 650 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére és az oldalára

Összesen 7796 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére és az oldalára

Összesen 396 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    36.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    152 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    610.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    257 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.7 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    236 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    225 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    134 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    214 micro
Összesen 650 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    106.5 g

Zsír

  • Összesen
    436.4 g
  • Telített zsírsav
    123 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    184 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    105 g
  • Koleszterin
    1824 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7323.3 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    214 mg
  • Kálcium
    1383 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    641 mg
  • Foszfor
    3089 mg
  • Nátrium
    1932 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    872.3 g
  • Cukor
    638 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    447.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2828 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    64 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    264 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    275 micro
  • Kolin:
    1471 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2694 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    1603 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2562 micro
Összesen 7796 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    22.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    370.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.2 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 396 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére és az oldalára

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojást a cukorral, sóval kikeverjük hozzáadjuk a lisztet, a kakaót és a sütőport.
  2. Sütőpapiros, kerek formába öntjük, és megsütjük. Kihűtjük, kettévágjuk.
  3. A krémhez a tojásokat a cukorral és csokival gőz fölött sűrűre főzzük.
  4. A margarint kihabosítjuk, és hozzáadjuk a tojásos-csokis krémet.
  5. Az egyik lapot megkenjük a krém felével, erre rakunk egy sor babapiskótát.
  6. A piskótákat egy kis rummal vagy vízzel higított aromával áthúzzuk, vagy bemártjuk egy pillanatra.
  7. Rákenjük a többi krémet, egy kevés kivételével, amivel majd bekenjük az egész tortát.
  8. Rátesszük a másik lapot, kicsit megnyomkodjuk, és az oldalát is bekenve, tegyük egy éjszakára hűtőbe.
  9. A darált kekszet tegyük egy lapostányérra, a tortát a két tenyerünk között lazán fogva forgassuk bele, szépen rá fog ragadni és kész az oldala.
  10. Ha még maradt krém, áthúzzuk a tetejét is.
  11. A csokit felolvasztjuk, hozzáadjuk az olajat, jól kikeverjük és bevonjuk a tortát.
  12. A végén kedvünkre díszíthetjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 11904
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a tortát egy szülinapra készítettem, de alacsonynak találtam, ezért tettem hozzá a babapiskótát, ami nem is volt olyan rossz ötlet. A tetején a forgácsokat zöldséghámozóval csináltam, a csokinak eléggé puhának kell lennie.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére és az oldalára

Címlapról ajánljuk

További cikkek

4 tipp, mire használd az út széli ringlót, azaz a...

Ringló, cseresznyeszilva, lotyószilva, mirabella vagy egyszerűen csak fosóka. Mind jól ismerjük a magyar települések elmaradhatatlan útszéli gyümölcsét, de azt kevesen tudjuk, hogy mennyi mindenre fel lehet használni ezt az alulértékelt termést.

Gibanica, a százrét hajtott rétestészta, mely sósan és édesen is...

Rétes a Balkánról, mely rác, délszláv, avagy szerb származású, és létrejöttébe biztosan beleszólt a török hódoltság is. Az ő baklavájukba magok kerülnek, leggyakrabban pisztácia és dió, de mindenféle új változata létezik már. A gibanica viszont túrótöltelékkel sül, nézzük, a mi receptünk miben más!