Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokoládétorta rumos csokikrémmel

Csokoládétorta rumos csokikrémmel
Csokoládétorta rumos csokikrémmel
75 perc / előkészület: 30 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a tortát egy szülinapra készítettem, de alacsonynak találtam, ezért tettem hozzá a babapiskótát, ami nem is volt olyan rossz ötlet.

A tetején a forgácsokat zöldséghámozóval csináltam, a csokinak eléggé puhának kell lennie.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejére és az oldalára

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojást a cukorral, sóval kikeverjük hozzáadjuk a lisztet, a kakaót és a sütőport.
  2. Sütőpapiros, kerek formába öntjük, és megsütjük. Kihűtjük, kettévágjuk.
  3. A krémhez a tojásokat  a cukorral és csokival gőz fölött sűrűre főzzük. 
  4. A margarint kihabosítjuk, és hozzáadjuk a tojásos-csokis krémet.
  5. Az egyik lapot megkenjük a krém felével, erre rakunk egy sor babapiskótát.
  6. A piskótákat egy kis rummal vagy vízzel higított aromával áthúzzuk, vagy bemártjuk egy pillanatra.
  7. Rákenjük a többi krémet, egy kevés kivételével, amivel majd bekenjük az egész tortát.
  8. Rátesszük a másik lapot, kicsit megnyomkodjuk, és az oldalát is bekenve, tegyük egy éjszakára hűtőbe.
  9. A darált kekszet tegyük egy lapostányérra, a tortát a két tenyerünk között lazán fogva forgassuk bele, szépen rá fog ragadni és kész az oldala.
  10. Ha még maradt krém, áthúzzuk a tetejét is.
  11. A csokit felolvasztjuk, hozzáadjuk az olajat, jól kikeverjük és bevonjuk a tortát.
  12. A végén kedvünkre díszíthetjük.
  • sütési hőfok: 160°C
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 368
elküldve: 2
receptkönyvben: 85
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

manesim

Mióta szakács: 2011.08.30.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

babapiskótás-csokikrémes csokoládétorta, csokitorta

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

rosemarz
rosemarz Mon, 2011-11-14 11:04

Hálás köszönet, éppen erre vágytam. Én is nagy imádója vagyok a Hulala tejszínnek és előszeretettel használom a Party bevonót is. Köszönöm!!!

rosemarz
rosemarz Sun, 2011-11-13 08:08

Megköszönném he elárulnád a "csak hab és csokoládé"-s krémet :). Ez az álmom, de még nem jött össze. Mary

manesim
manesim / manesim Sun, 2011-11-13 17:56

Mivel szeretek kísérletezni és nem szeretek pepecselni, gondoltam kipróbálom. Eddig ugyanis kikevertük a margarint a cukorral, főztünk pudingot hogy ne legyen annyira margarinos.
Nos, én a HULALA nevű készítményt használom leginkább, mivel édes és olyan keményre lehet felverni, ahogy akarod.
Van hogy veszek valamilyen étcsokit, de a Party tortabevonó is jó, ezt megolvasztom, mondjuk egy nagyot, teszek hozzá fél decinyi étolajat.
A habot kezdem felverni, amikor már majdnem kész belecsorgatom a langyos csokoládét.
Van egy másik ötletem, félliter hulala felverve, egy keveset kiveszünk belőle és szitálunk hozzá 1-2 evőkanál Holland kakaót,majd a többivel összekeverjük, adhatsz hozzá kevés vaníliát, vagy rumaromát is, nagyon jó állagú és nagyon finom krémet kapunk így.

Remélem tetszeni fog, ja, a cukrot nem felejtettem ki, nem kell bele szerintem.

patricia7p
patricia7p Tue, 2012-01-17 19:45

Kedves manesim!
Az olvasztott csoki belecsorgatása után is tovább vered a hulalát, amíg meg nem keményedik?
Köszi!

manesim
manesim / manesim Thu, 2012-01-26 19:12

Bocsánat, de nem jártam itt mostanában, igen, lehet verni tovább, de ha már fel van verve és úgy adod hozzá lazán kevergetve, úgyis jó.

rosemarz
rosemarz Sat, 2011-11-12 20:07

Kedves Manesim! Nagyon tetszik a babapiskótás ötlet. Engedd meg, hogy adjak egy tippet én is.Hasonló receptem van, a krémre gondolok, amiben a kihült kész krémhez, 2dl keményre vert teszint adunk. Lazít, krémesít. Nagyon ügyes vagy!Üdv, Mary

manesim
manesim / manesim Sat, 2011-11-12 23:01

Köszönöm a tippet, de ez egy régebbi recept, azóta nagyon sokszor már csak habot és csokoládét használok a csoki tortához, van olyan amihez egy másféle krém kell, Sokféle van, ha lehet kihagyom a margarint és a cukrot is, mert a csoki és a Hulalából készült hab elég édes.
Üdv: Manesim

650
tojás 5 db
cukor 15 dkg
sütőpor 1 csomag
1 csipet
cukrozatlan kakaópor 2 ek
finomliszt 15 dkg
napraforgó olaj 0.5 dl
tojás 5 db
porcukor 30 dkg
étcsokoládé 20 dkg
margarin 25 dkg
rum 3 ek
babapiskóta 12 db
tortabevonó 10 dkg
napraforgó olaj 0.5 dl
keksz 5 dkg