r
Nosalty Logó

Főtt-sült burgonya

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Főtt-sült burgonya
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 128 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1010 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 129 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    252.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    192 micro
Összesen 128 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    30.8 g

Zsír

  • Összesen
    63.9 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    336 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2019 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    600 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    139 mg
  • Foszfor
    657 mg
  • Nátrium
    585 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    434.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    665 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    119 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    383 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    129 micro
  • Kolin:
    217 mg
  • Retinol - A vitamin:
    560 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1263 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1535 micro
Összesen 1010 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    259.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    162 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    197 micro
Összesen 129 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A főtt, langyosra hűlt burgonyát a vajjal, a tojással és a fűszerekkel habosra keverjük.
  2. A nyers burgonyát meghámozzuk, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük, levét kinyomkodjuk, majd a pürébe forgatjuk. Hozzáadjuk a petrezselymet és a reszelt parmezánt is.
  3. Egy nagy pogácsaszaggatót használunk formának. Sütőpapírral bélelt tepsibe a formát megtöltjük, majd egyszerűen lehúzzuk róla. Ebből a mennyiségből nyolc adag készült.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 25 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x40
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1454
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 21.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Főtt-sült burgonya
Évi néni 1830 recept

Valami mást akartam, nem a gyakran készített köretet. Finom húslevest főztem, és belepottyantottam két közepes krumplit a levesbe, ami a sok finom zöldséggel főtt meg. Ezt használtam a köret elkészítéséhez.

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek