r
Nosalty Logó

Formában sült mákos-cseresznyés piskóta

Lizinka_
Formában sült mákos-cseresznyés piskóta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Piskóta

Tetejére

956
Kalória
15.3g
Fehérje
114.9g
Szénhidrátok
49.6g
Zsír
80.1g
Víz
217.7g
Koleszterin
6.8g
Rost
58.5g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Piskóta

Tetejére

Összesen 956 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Piskóta

Tetejére

Összesen 3816 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Piskóta

Tetejére

Összesen 349 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    49.6 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    218 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1529.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    460 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    616 mg
  • Nátrium
    303 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114.9 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    80.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    316 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    241 micro
Összesen 956 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    61.2 g

Zsír

  • Összesen
    198.4 g
  • Telített zsírsav
    103 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    871 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6116.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    142 mg
  • Kálcium
    1839 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    420 mg
  • Foszfor
    2463 mg
  • Nátrium
    1213 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    459.5 g
  • Cukor
    234 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    320.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1266 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    186 micro
  • Kolin:
    496 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1239 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    333 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    963 micro
Összesen 3816 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    558.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    168 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    225 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    29.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 349 kcal

Elkészítés

Piskóta

  1. A lágy vajat habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a tojásokat és lágy krémmé keverjük. (Én ezt a műveletet kézi robotgép legmagasabb fokozatával végeztem. )
  2. Ezután beleforgatjuk a sütőporral összeszitált lisztet, majd a darált mákot és a magozott cseresznyét. Egy püspökkenyér formát (26x13x6cm-es szilikon forma) kiolajozunk és ebbe öntjük a masszát.
  3. Előmelegített 180 C-os sütőbe tesszük és kb. 45 perc alatt megsütjük. Mielőtt végleg kivennénk a sütőből, érdemes tűpróbát végezni!

Tetejére

  1. Vízgőz felett megolvasztjuk a tortabevonót, majd elkeverjük az olajjal. A kihűlt süteményt bevonjuk mázzal, és úgy kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

További receptek

A tökéletes piskóta

Rengeteg sütemény alapját adja, megannyiszor desszerthez szükséges, mégis sokaknak mumus a piskóta készítése. Az egyszerű hozzávalókból nem mindig sül meg az a légies, könnyed, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Vadász-nokedli

A kedvenc német netes receptes oldalamon találtam ezt a receptet, amit egy osztrák hölgy tett fel.  Olyan igazi, téli, laktató tésztaétel.  Hogy miért vadász a címe? Mert így ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...