r
Nosalty Logó

Meggyes piskóta Évi nénitől

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Évi néni
Meggyes piskóta Évi nénitől
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 118 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1409 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 136 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    142.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    289 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    155 micro
Összesen 118 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.4 g

Zsír

  • Összesen
    30.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1713.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    253 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    773 mg
  • Nátrium
    439 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    237.6 g
  • Cukor
    114 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    623.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    753 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    204 micro
  • Kolin:
    893 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3465 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1865 micro
Összesen 1409 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    164.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    332 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    179 micro
Összesen 136 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A meggyet megmossuk, lecsepegtetjük, kimagozzuk.
  2. Egy evőkanálnyi gyümölcscukrot porcukorrá darálunk, és a fahéjjal összekeverve a magozott meggyeket meghintjük vele.
  3. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjékből kemény habot verünk.
  4. A tojások sárgáját és a cukrot habosra keverjük, míg teljesen kivilágosodik. Ebbe keverjük a vanília kivonatot is.
  5. A lisztet, a sütőport és az étkezési keményítőt összevegyítjük.
  6. A tojásfehérje habba belecsurgatjuk és óvatosan elkeverjük benne a cukros tojássárgáját, majd a lisztes keveréket is beleforgatjuk, vigyázva, hogy ne nagyon törjük össze a fehérjét.
  7. Egy 25x25 cm-es kapcsos, szögletes tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, az oldalát vékonyan kivajazzuk, és beleöntjük a masszát. Tetejére dobáljuk a fahéjas-cukros meggyet.
  8. 160 fokra előmelegített sütőben, hőlégkeverésen 25 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e a tészta.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25x25
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 10514
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 17.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Meggyes piskóta Évi nénitől
Évi néni 1830 recept

Juci barátnőmtől kaptam egy vödör finom, frissen szedett meggyet, amit azonnal üvegekbe is zártam, de egy részét félretettem a piskótához, mert ez a kedvenc sütim.

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek