Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rumos tetős süti

Rumos tetős süti
Rumos tetős süti
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

De finoooom!!! :)

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojássárgáját, a margarint, a cukrot és a vaníliás cukrot habverővel habosra keverjük. Hozzátesszük a hideg tejet és a sütőporral elkevert lisztet.
  2. A tojásfehérjét felverjük, majd óvatosan hozzákeverjük a masszához.
  3. A tészta felét egy kivajazott, kilisztezett kisebb méretű tepsibe tesszük.
  4. A maradék tésztába belekverjük a kakaót és a világos tésztára öntjük.
  5. Előmelegített, közepes hőmérsékletű sütőben megsütjük. Közben a rumot, a vizet és a porcukrot összekeverjük.
  6. Ezzel megkenjük a meleg sütemény tetejét.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 027
elküldve: 1
receptkönyvben: 87
elkészítve: 1/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Kynga

Mióta szakács: 2011.07.11.
206 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

rumos tetejű piskóta, piskóta rumos mázzal, rumos-cukormázas piskóta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1169
tojás 5 db
porcukor 25 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
margarin 25 dkg
rétesliszt 30 dkg
sütőpor 1 csomag
tej 1 dl
cukrozatlan kakaópor 2 dkg
vaj 1 ek
rétesliszt 1 evőkanál
rum 3 ek
porcukor 3 ek
víz 2 ek