Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Forma 1 torta feketeerdő ízzel

Forma 1 torta feketeerdő ízzel
Forma 1 torta feketeerdő ízzel
100 perc / előkészület: 60 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A férjem kérésére csináltam ezt a tortát egy nagyon jó barátjának a szülinapjára meglepinek, mivel nagy forma1 rajongó. Kíváncsi vagyok, hogy fog neki tetszeni.:)

hozzávalók / 12 adag

A piskótához

A krémhez

A vajkrémhez

A fondanthoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskótához a tojások fehérjét félkemény habbá verjük, belekeverjük a sárgáját is.
  2. Lassú fokozaton hozzáadjuk a sütőporos lisztet.
  3. 180 fokos előmelegített sütőben készre sütjük.
  4. Közben a 3 dl megyléből elveszünk egy keveset, amiben feloldjuk a pudingport a cukorral, a többit feltesszük főni.
  5. Ha fő, beleöntjük a pudingos keveréket, és sűrű krémmé főzzük.
  6. Mikor kihűlt, beletesszük a lekvárt, és összekeverjük.
  7. A kihűlt piskótát 3-ba vágjuk, az első piskótalapra rákenjük a meggyes krémet, befedjük, majd a felvert növényi tejszínt töltjük be, rátesszük a 3. piskótalapot.
  8. A vajkrém hozzávalóiből puha krémes krémet keverünk. Ezzel körbe kenjük a tortát.
  9. 1 órára fagyasztóba tesszük a tortát.
  10. A fondant pillecukorból csináltam, pirossal színeztem, és ezzel borítottam be a tortát. Sárgára színezett fondantból kivágtam a mintát, és a tortára tettem. Feketére színezett fondantból megcsináltam a ló mintát és a zászlókat is.

Fondant készítése:

  1. Egy nagyobb jénait kikenünk vajjal, és egy fakanalat is, amivel keverni fogunk.
  2. Beletesszük a pillecukrot, és fél percenként betesszük a mikróba melegíteni, minden fél perc után megkeverjük a vajas fakanállal.
  3. Mikor már folyós, kivesszük, és fokozatosan öntjük hozzá a porcukrot, mikor már nem tudjuk a fakanállal kavarni, porcukros szilikonlapra kitesszük, és még addig adagoljuk hozzá a porcukrot, míg nem ragad a kezünkhöz és nyújtható állagú nem lesz.
  4. Ha színeznénk, akkor még folyós állapotban tegyük hozzá a színező pasztát, mert akkor könnyebb, mintha a kész fondantot színeznénk. Úgy is lehet, csak akkor nagyobb kézmunkát igényel.:)
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 24 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 730
elküldve: 2
receptkönyvben: 57
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

MoncsikaAnyuci

Mióta szakács: 2012.09.09.
31 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

ferrari torta, születésnapi torta, feketeerdő torta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

499
tojás 8 db
finomliszt 8 evőkanál
cukor 8 ek
sütőpor 1 csomag
meggylé 3 dl
vaníliás pudingpor 1 csomag
cukor 5 ek
meggylekvár 5 ek
növényi tejszín 2 dl
vaj 25 dkg
porcukor 25 dkg
növényi tejszín 4 ek
pillecukor 150 g
porcukor 1 ek
ételfesték 5 csepp