Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Asztalos torta vaníliakrémmel

Asztalos torta vaníliakrémmel
Asztalos torta vaníliakrémmel
120 perc / előkészület: 60 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igazából még soha nem csináltam fondant se, fondantos tortát se. Itt most mind a kettőt én csináltam, a fondant is házilag a netről szereztem egy receptet, és aszerint csináltam.... már nem bírok neki ellenálni, hogy én is csináljak ilyen tortákat :) eljött az alkalom, egy asztalos rokon kapóra jött szülinapja :) Így sikerült az első tortám... igaz vannak szépséghibái bőven, de azt hiszem a tökéletes nem az én kezem által fog megszületni sosem :)

hozzávalók / 12 adag

A piskótához

A tojásos krémhez

A bevonathoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskótához: kikavarjuk a 2 tojássárgáját a 4 dkg cukorral, majd a fehérjét habbá verjük, a sárgához hozzáadagoljuk a lisztet, majd a végén a habot. Elég kemény masszát kapunk, amit rákenünk a tortasütő méretére kivágott sütőpapírra, és egy tepsiben megsütjük ezt az adagot kétszer. Nem baj, ha nagyon vékony a piskóta, mert a krémtől megdagad.
  2. A másik kettő laphoz adjunk 1-1 ek kakaót, és ezeket is megsütjük, így lesz 4 lapunk: 2 sima és 2 kakaós, amiket jól kihűtünk.
  3. A tojáskrémhez: gőz fölött 2 tojást 30 dkg cukorral habosra gőzölünk, hozzáadva a vanília aromát, és 2 ek keményítőt.
  4. Majd kikavarunk 35-40 dkg margarint habosra, hozzáadunk 3 ek kakaóport, és ha kihűlt, a tojáskrémet összekeverjük a vajas krémmel.
  5. Ezzel a krémmel töltjük meg a 4 piskótalapot, amiket felváltva rakunk egymásra, sima-kakaós-sima-kakaós. Majd a külsejét is átkenjük a maradék krémmel. Nem baj, ha nem túl sok krém marad a burkolásra, mert úgyis megy rá a fondant, csak épp annyi legyen, amihez hozzáragad a fondant.
  6. Így hagyjuk másnapig a hűtőben a tortát, és másnap díszítjük a képen látható módon (bár én itt egy maréknyi fondant bekakaóztam, abból lett a fele barna-fele fehér fondant a tortán, de ez nem szükséges).
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 630
elküldve: 0
receptkönyvben: 38
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

erikaeger

Mióta szakács: 2012.05.24.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

fondant torta, szülinapi torta, vaníliakrémes torta

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

652
tojás 8 db
cukor 16 dkg
finomliszt 24 dkg
4 csipet
cukrozatlan kakaópor 2 ek
tojás 2 db
cukor 30 dkg
vaníliaaroma 10 ml
étkezési keményítő 2 evőkanál
margarin 30 dkg
cukrozatlan kakaópor 3 ek
cukorfondant 60 dkg