Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zsúrkenyér ahogy Évi néni készíti

Zsúrkenyér ahogy Évi néni készíti
Zsúrkenyér ahogy Évi néni készíti
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nincsen, csak a változatosság. Talán péknek kellett volna mennem. Olyan szívesen látok neki minden egyes kenyeremnek, hogy az hihetetlen. Soha nem csökken a lelkesedésem.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet meglangyosítjuk, belekeverjük a mézet és az élesztőt, hagyjuk megkelni (5-6 perc).
  2. Ezt követően hozzáadunk minden mást is. A tésztát 3/4 órát kelesztjük.
  3. Majd még egyszer átgyúrjuk, kettéosztjuk, két hosszúkás cipót készítünk belőle úgy, hogy kinyújtjuk nagyjából téglalap alakúra, mind a négy oldalát behajtjuk, majd feltekerjük. Negyed órát még kelesztjük.
  4. Az újra kelt kenyeret lespricceljük langyos vízzel, és 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük hőlégkeverésen, és azonnal csökkentjük a hőt 170 fokra. Ezen fél óra alatt szép pirosra sütjük a kenyérkéinket.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 39x33 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 820
elküldve: 2
receptkönyvben: 59
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: köret
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

fehér kenyér, házi készítésű cipó, zsúrkenyér házilag

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nyihaj
nyihaj / nyihaj Sun, 2013-10-20 17:03

Évi néni!
Tökéletes a recept! Nagyon jó állagú, puha kenyeret sütöttem - nagyon ízlik a gyerekeimnek :) Kivételesen burg.pehely, citromsav se volt itthon, sikért sose láttam; de annyira jó a recept, h. ez nem is hiányzott belőle. Mintaszerűen megkelt, megsült; köszönöm neked!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Mon, 2013-10-21 09:14

Kedves Nyihaj!
A burgonyapehely helyett krumplipürépor, citromsav helyett friss citromlé még könnyebbé, lágyabbá teszik a kenyeret. Örülök a sikerednek. Üdv: Évi néni

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sat, 2012-10-06 14:32

Nem ilyen egyszerű. Én kenyérsütőben szoktam dagasztani, de más dagasztó is jó, akkor legalább 5-10 percig kell dagasztani, kézzel pedig még tovább. Erre jó a kenyérsütő. Nekem egy tök alap van, 12 éve húzza az igát becsülettel, pedig láthatod, alapos használatban van. Vigyázz a kezeidre. Üdv: Évi néni

boribakter
boribakter / boribakter Sat, 2012-10-06 17:42

Nekem is volt kettő, sajnos tönkrementek... Jó lenne még egy, "gyúrok rá". :) Hát muszáj, azokból élek (grafikus vagyok)... Köszi az infót! Akkor majd bevetjük a "férfi hadosztályt". :D

boribakter
boribakter / boribakter Sat, 2012-10-06 11:20

"Ezt követően hozzáadunk minden mást is." Nem kell dagasztani, csak összekeverni, és később átgyúrni? Ez nagyon jól hangzik (ramaty lett az ízületem)... :)

426
finomliszt 70 dkg
friss élesztő 2.8 g
méz 2 ek
vaj 5 dkg
tej 4 dl
1.5 tk
sikér 1 tk
aszkorbinsav 1 csipet
burgonyapehely 3 dkg