Nosalty Logó

Zsúrkenyér ahogy Évi néni készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Zsúrkenyér ahogy Évi néni készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 10% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 426 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 3411 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 273 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    774.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    540 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 426 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.4 g

Zsír

  • Összesen
    55.7 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6193.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    244 mg
  • Kálcium
    594 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    178 mg
  • Foszfor
    839 mg
  • Nátrium
    4316 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    616.9 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    104.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    342 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    220 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 3411 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    496.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    346 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 273 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet meglangyosítjuk, belekeverjük a mézetés az élesztőt, hagyjuk megkelni (5-6 perc).
  2. Ezt követően hozzáadunk minden mást is. Atésztát 3/4 órát kelesztjük.
  3. Majd még egyszer átgyúrjuk, kettéosztjuk, két hosszúkás cipót készítünk belőle úgy, hogy kinyújtjuk nagyjából téglalap alakúra, minda négy oldalát behajtjuk, majd feltekerjük. Negyed órát még kelesztjük.
  4. Az újra kelt kenyeret lespricceljük langyos vízzel, és 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük hőlégkeverésen, és azonnal csökkentjük a hőt 170 fokra. Ezen fél óra alatt szép pirosra sütjük a kenyérkéinket.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x33
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 8367
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 14.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Évi néni 1830 recept

Nincsen, csak a változatosság. Talán péknek kellett volna mennem. Olyan szívesen látok neki minden egyes kenyeremnek, hogy az hihetetlen. Soha nem csökken a lelkesedésem.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

"Ezt követ?en hozzáadunk minden mást is." Nem kell dagasztani, csak összekeverni, és kés?bb átgyúrni? Ez nagyon jól hangzik (ramaty lett az ízületem)... :)

Évi néni

Nem ilyen egyszer?. Én kenyérsüt?ben szoktam dagasztani, de más dagasztó is jó, akkor legalább 5-10 percig kell dagasztani, kézzel pedig még tovább. Erre jó a kenyérsüt?. Nekem egy tök alap van, 12 éve húzza az igát becsülettel, pedig láthatod, alapos használatban van. Vigyázz a kezeidre. Üdv: Évi néni

Törölt felhasználó

Nekem is volt kett?, sajnos tönkrementek... Jó lenne még egy, "gyúrok rá". :) Hát muszáj, azokból élek (grafikus vagyok)... Köszi az infót! Akkor majd bevetjük a "férfi hadosztályt". :D

nyihaj

Évi néni! Tökéletes a recept! Nagyon jó állagú, puha kenyeret sütöttem - nagyon ízlik a gyerekeimnek :) Kivételesen burg.pehely, citromsav se volt itthon, sikért sose láttam; de annyira jó a recept, h. ez nem is hiányzott bel?le. Mintaszer?en megkelt, megsült; köszönöm neked!

Évi néni

Kedves Nyihaj! A burgonyapehely helyett krumplipürépor, citromsav helyett friss citromlé még könnyebbé, lágyabbá teszik a kenyeret. Örülök a sikerednek. Üdv: Évi néni

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.