Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fokhagymás kenyér

Fokhagymás kenyér
Fokhagymás kenyér
50 perc / előkészület: 15 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Aki szereti a fokhagymát annak ki kell próbálnia, nagyon sok kenyeret sütöttem eddig, de szerintem ez a legfinomabb!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A sütési idő természetesen mindenkinél más, hőlégkeverésnél hamarabb megsül, és elég kisebb hőfok is! Én tettem be egy tepsibe vizet párologni!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztővel, az 1 dl langyos tejjel, a kevés cukorral és kis liszttel kovászt készítünk, amit 15-20 percig kelesztünk.
  2. Közben a tojást az olajjal, a sóval és 5 dkg liszttel elkeverjük, utána összedolgozzuk a megmaradt liszttel és az 1,5 dl langyos vízzel, valamint a már megkelt kovásszal.
  3. Dagasztjuk, majd 1 órát kelesztjük meleg helyen.
  4. Ha letelt az idő, és körübelül a duplájára kelt a tésztánk, akkor hozzáadjuk a 3 dkg áttört fokhagymát és az apróra vágott petrezselymet, és óvatosan átgyúrjuk!
  5. Keskeny, magas sütőpapíros tepsibe tesszük a tésztát, tejjel lekenjük a tetejét, és éles pengével bevagdossuk.
  6. Előmelegített sütőben készre sütjük!

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 709
elküldve: 3
receptkönyvben: 184
elkészítve: 4/8
Facebookon megjelent: -

szakács

motoros anyacsajszi

Mióta szakács: 2011.05.02.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

házi kenyér fokhagymásan, kenyér

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Szibülla
Szibülla Wed, 2012-08-29 12:05

Megcsináltam! Isteni lett. Egy kicsivel több sót tettem bele, kár volt, de legközelebb már nem fogom túlsózni. Végre egy kenyér, amiben nem érződik az élesztő íze. Az eddig sütött kenyereimen mindegyikén éreztem.
A legnagyobb elismerést kicsi lányomtól kaptam " Anya ez finomabb mint a bolti kenyér" Köszönöm ezt a nagyon jó receptet!

csillaglány
csillaglány Fri, 2011-11-11 23:19

A férjem csak ennyit kérdezett: Ezt tényleg te csináltad? :-)))
Finom lett, bár lehet hogy egy kicsivel több sót és fokhagymát teszek legközelebb. Egyébként csak beledobáltam mindent a kenyérsütőbe, majd átgyúrtam és én is tettem hozzá még lisztet.

ghost91
ghost91 Thu, 2011-11-10 19:01

Szia Anikó!

A leírtak szerint állítottam össze a kenyértésztát, de nagyon lágy masszát kaptam. Még legalább 20 dkg lisztet hozzá kellett adnom, hogy optimális legyen az állaga. Éva.

motoros anyacsajszi
motoros anyacsajszi / motoros anyacsajszi Thu, 2011-11-10 19:12

Kedves Éva!

Én nagyon sokszor csináltam már meg, az utóbbi hónapokban heti szinten, volt, hogy hetente többször is, de még soha nem lett lágy...nem tudom mi történhetett!remélem azért ízlett!szép estét!Anikó

ghost91
ghost91 Fri, 2011-11-11 18:11

Szia Anikó!

Ízre finom lett, bár még elviselt volna plusz 10 dkg lisztet! Szép estét Neked is! Üdv, Éva.

d.edit
d.edit Sun, 2011-05-08 14:26

Bocsi a kérdésért de mennyi deciliterben a 10 dkg naprafprgó olaj? Edit

748
finomliszt 50 dkg
tej 1 dl
víz 1.5 dl
cukor 1 teáskanál
0.5 ek
napraforgó olaj 100 g
tojás 2 db
fokhagyma 3 dkg
petrezselyem 1 ek
élesztő 2.5 dkg
tej 0.5 ek