r
Nosalty Logó

Fokhagymás kefirben pácolt csirkemell

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
nemesbrigi
Fokhagymás kefirben pácolt csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 499 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1996 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 142 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.9 g

Zsír

  • Összesen
    30.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2734.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    526 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    618 mg
  • Nátrium
    1476 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    258.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    253 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    170 mg
  • Retinol - A vitamin:
    251 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 499 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    187.8 g

Zsír

  • Összesen
    121 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    899 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10938.1 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    173 mg
  • Kálcium
    2104 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    269 mg
  • Foszfor
    2471 mg
  • Nátrium
    5904 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    1033.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1010 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    99 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    146 micro
  • Kolin:
    680 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1004 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    245 micro
Összesen 1996 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    776.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    175 mg
  • Nátrium
    419 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 142 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemelleket megmossuk, szárazra töröljük, és vékonyan felszeljük.
  2. 4 dl kefirt összekeverünk a sóval, zúzott fokhagymákkal és az olajjal.
  3. A csirkemell szeleteket megkenjük a kefires keverékkel, és egy fedeles edénybe rakjuk, a maradék kefires öntettel leöntjük, és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
  4. Kivajazunk egy hőálló tálat, és a csirkemell szeleteket kissé lecsorgatva belehelyezzük egymás mellé.
  5. A maradék kefires keverékhez hozzáadunk még 2 dl kefirt, 1 tojást, ezeket elkeverjük, és a húsra öntjük.
  6. A tálat lefedjük, és előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük, majd a fedelet levéve megszórjuk a reszelt sajttal, és addig sütjük, amíg a sajt szépen megpirul.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 260
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 28
  • Össznézettség: 41600
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 06.

Ajánló

Köretként krumplipürét vagy rizi-bizit adjunk hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fokhagymás kefirben pácolt csirkemell
nemesbrigi 3 recept

Sajnos elég gyakran esem olyan hibába, hogy több alapanyagot veszek a boltban, mint amennyire igazán szükség van, és hát nem igazán szeretek mindent lefagyasztani. Most is így történt. A csütörtöki bevásárlásom alkalmával vásároltam csirkemellet, mert annyira szép, friss volt, de a listámon nem szerepelt. Itthon néztem nagyot, hogy mit csinálok vele, mert nem volt betervezve másnapra csirkemellből étel. Akkor jutott eszembe, hogy szombatra jó lesz, de nem szeretem sokáig tárolni a hűtőben, mert szerintem gyorsan romló húsféle, így született a pácolási ötletem. Viszont nem akartam olajos pácolást, meg a csirkemell száraz hús, így találtam ki a kefíres változatot. Jó étvágyat hozzá!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!