r
Nosalty Logó

Fokhagymás kefirben pácolt csirkemell

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
nemesbrigi
Fokhagymás kefirben pácolt csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 499 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1996 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 142 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.9 g

Zsír

  • Összesen
    30.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2734.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    526 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    618 mg
  • Nátrium
    1476 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    258.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    253 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    170 mg
  • Retinol - A vitamin:
    251 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 499 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    187.8 g

Zsír

  • Összesen
    121 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    899 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10938.1 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    173 mg
  • Kálcium
    2104 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    269 mg
  • Foszfor
    2471 mg
  • Nátrium
    5904 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    1033.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1010 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    99 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    146 micro
  • Kolin:
    680 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1004 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    245 micro
Összesen 1996 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    776.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    175 mg
  • Nátrium
    419 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 142 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemelleket megmossuk, szárazra töröljük, és vékonyan felszeljük.
  2. 4 dl kefirt összekeverünk a sóval, zúzott fokhagymákkal és az olajjal.
  3. A csirkemell szeleteket megkenjük a kefires keverékkel, és egy fedeles edénybe rakjuk, a maradék kefires öntettel leöntjük, és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
  4. Kivajazunk egy hőálló tálat, és a csirkemell szeleteket kissé lecsorgatva belehelyezzük egymás mellé.
  5. A maradék kefires keverékhez hozzáadunk még 2 dl kefirt, 1 tojást, ezeket elkeverjük, és a húsra öntjük.
  6. A tálat lefedjük, és előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük, majd a fedelet levéve megszórjuk a reszelt sajttal, és addig sütjük, amíg a sajt szépen megpirul.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 52
  • Össznézettség: 37287
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 06.

Ajánló

Köretként krumplipürét vagy rizi-bizit adjunk hozzá.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Fokhagymás kefirben pácolt csirkemell
nemesbrigi 3 recept

Sajnos elég gyakran esem olyan hibába, hogy több alapanyagot veszek a boltban, mint amennyire igazán szükség van, és hát nem igazán szeretek mindent lefagyasztani. Most is így történt. A csütörtöki bevásárlásom alkalmával vásároltam csirkemellet, mert annyira szép, friss volt, de a listámon nem szerepelt. Itthon néztem nagyot, hogy mit csinálok vele, mert nem volt betervezve másnapra csirkemellből étel. Akkor jutott eszembe, hogy szombatra jó lesz, de nem szeretem sokáig tárolni a hűtőben, mert szerintem gyorsan romló húsféle, így született a pácolási ötletem. Viszont nem akartam olajos pácolást, meg a csirkemell száraz hús, így találtam ki a kefíres változatot. Jó étvágyat hozzá!

Hozzászólások (2)

Keri

Hüü,ez egyszer?en nagyszer?!!!Ma este elkészítem,majd leírom hogy milyen lett!!!!!

nemesbrigi

Köszönöm. Várom a visszajelzést!

Keri

Elkészítettem,de egy kicsit át variálva!!! Nem kefirbe pácoltam a csirkét hanem joghurtba!nem fokhagymát,hanem új hagymát tettem bele,meg egy kicsit ízesítettem is a pácot,és az olajat is kihagytam! A jénaiba tettem karikára vágott félig f?tt krumplit,paradicsom karikát,meg (mivel hagyma mániás vagyok)ezért egy kevés hagyma karikát is!Ezt nyakon öntöttem a f?szeres,egy tojással elkevert joghurtot-tal,és sajtot reszeltem rá!!! Igazán fincsi kis kaja lett bel?le! Köszönöm szépen a receptet!!!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek