r
Nosalty Logó

Fokhagymás cukkini Belgakonyhától

NS
Fokhagymás cukkini Belgakonyhától
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Cukkini

Töltelék

117
Kalória
1.6g
Fehérje
4.9g
Szénhidrát
11g
Zsír
113.1g
Víz
-
Koleszterin
1.3g
Élelmi rost
3.4g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Cukkini

Töltelék

Összesen 117 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Cukkini

Töltelék

Összesen 466 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Cukkini

Töltelék

Összesen 82 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    162.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    113.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    274 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    2055 micro
Összesen 117 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    43.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    649.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    175 mg
  • Nátrium
    302 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    452.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    87 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    99 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    1096 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    8219 micro
Összesen 466 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    116 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    80.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    196 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    459 micro
  • Lut-zea
    1468 micro
Összesen 82 kcal

Elkészítés

Cukkini

  1. A cukkinit hosszában vékony szeletekre vágjuk, ha a cukkinink elég hosszú, keresztben is kettévágjuk. Ne legyen túl vékony, hogy tudjuk tölteni, de ne is legyen túl vastag, hogy könnyen átsüljön. Enyhén sózzuk a szeleteket.
  2. Egy serpenyőt felforrósítunk, ebbe öntjük az olívaolajat, és szépen megsütjük a cukkiniszeleteket. Nem kell, hogy barnák legyenek. Ki hogy szereti.
  3. Minden szeletet papírtörlőre rakunk, és jól leitatjuk róla az olajat.
  4. Hűlni hagyjuk, addig elkészítjük a majonézes krémet.

Töltelék

  1. A fokhagymát fokhagymanyomóval áttörjük, és egy kis tálba tesszük.
  2. A paradicsomot kis kockákra vágjuk, és enyhén megsózzuk.
  3. A petrezselymet felaprítjuk.
  4. Az egészet a tálba tesszük, és a majonézzel összekeverjük.
  5. Ezzel a krémmel töltjük a kihűlt cukkiniket. (Nem kell hozzá fogpiszkáló, csak a cukkinik egyik felére halmozunk egy kis krémet, majd a másik felét ráhajtjuk, és egy tálban szorosan egymás után rakjuk.) Egy kis időre tálalás előtt hűtőbe tesszük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 10 p

Egy moldáv ismerősömtől kértem el ennek a fantasztikusan finom előételnek a receptjét. Készítettem már padlizsánnal és cukkinivel is. Nem tudnám megmondani, melyikkel a finomabb, és azt sem, hogy ez a recept valójában moldáv vagy más nemzetiségű.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek