Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fokhagyma mártás 2. - paprikás

Fokhagyma mártás 2. - paprikás
Fokhagyma mártás 2. - paprikás
10 perc / főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Családunkban megbonthatatlan, örök szövetséget képez a marhahúsleves - maceszgombóc - fokhagyma-mártás (különösen, ha a levesbe egy kis marhafarok is kerül). Előbb belapátoljuk a levest, egy-két méretes gombóccal, aztán a tányérra szedett leveszöldséget, húst megöntözzük a mártással. Ha mindezt benyomjuk, már csak szuszogni marad erőnk, semmiféle második fogásra nincs szükség.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A marhahúslevesben főtt zöldségek, húsok mellé ajánlom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fokhagymát pépesre aprítjuk. Úgy számoljunk, hogy kb. 1 evőkanálnyi mennyiségre lesz szükségünk.
  2. A felforrósított zsíron szorgalmasan keverve zsemleszínűre pirítjuk a lisztet.
  3. A tűzről levett rántásban elkeverjük a fokhagymát. Vigyázzunk, felcsap a gőze!
  4. A rántáshoz adjuk a paprikát, felöntjük kb. 1,5 dl hideg vízzel, csomómentesre kikavarjuk.
  5. A tűzre visszatéve felforraljuk, közben a húslevessel mártás sűrűségűre hígítjuk. Kiforraljuk.
  6. Álltában gyorsan "öregszik" (sűrűsödik), de forró húslevessel ismét hígíthatjuk.

  • elkészítettem: 1001 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 12 068
elküldve: 0
receptkönyvben: 93
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

koszider

Mióta szakács: 2010.10.23.
89 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: szósz
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

fokhagyma-szósz paprikával, paprikás fokhagyma szósz

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

105
mangalica zsír 2 ek
finomliszt 2 evőkanál
fokhagyma 6 gerezd
fűszerpaprika 1 teáskanál
alaplé 2 dl
0 ízlés szerint
víz 1.5 dl