Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fogyis almaszósz húsgombóccal

Fogyis almaszósz húsgombóccal
Fogyis almaszósz húsgombóccal
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A hosszú tél miatt az egész családnak van miből jócskán leadnia. Remélhetőleg sikerül is valamennyit lefogynunk:).

hozzávalók / 5 adag

Az almaszószhoz

A húsgombóchoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almákat meghámozzuk és kis kockákra daraboljuk.
  2. Kb. 1,5l vízzel engedjük fel. Dobjuk bele az egész fahéjat és a pici sót.
  3. Míg fő, elkészítjük a sűrítést.
  4. A keményítőt kikavarjuk egy kevés vízzel és a tejföllel, beleöntjük a szószba, egyet rottyan és készen is van. Az édesítőt hozzáadjuk, elkavarjuk.
  5. A gombóchozvalókat össze gyúrjuk és forrásban lévő sós vízben kifőzzük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 14 615
elküldve: 2
receptkönyvben: 277
elkészítve: 4/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Kovács Anikó

Mióta szakács: 2010.03.06.
24 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

húsgombóc almaszósszal

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ildó61
ildó61 Mon, 2010-06-28 07:49

Szia ! Bocs a megjegyzésért, de én rizs helyett zabpelyhet teszek a húshoz. Nagyon finom így is és kalória szegényebb. Ez fontos szempont a fogyókúránál.Érdemes kipróbálni.

306
alma 3 nagy db
étkezési keményítő 2 evőkanál
tejföl 2 ek
fahéjrúd 1 db
víz 1.5 l
1 csipet
édesítőszer 1 teáskanál
darált pulykahús 50 dkg
tojás 1 db
rizs 10 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint