Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rozmaringos focaccia Jahintól

Rozmaringos focaccia Jahintól
Rozmaringos focaccia Jahintól
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vendégvárónak készült sonkához, vörösborhoz.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Krémlevesek, saláták kiváló kísérője.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt felfuttatjuk kevés cukros, langyos vízben, hozzáadjuk az átszitált liszthez 3 ek olívaolaj kíséretében, majd a maradék langyos vizet beledolgozva dagasztjuk a tésztát.
  2. Meleg helyen kelesztjük 45 percet, letakarva, majd kiütögetjük finoman a levegőt a tésztából, és kézzel kihúzzuk téglalap alakúra azon a tepsin, amin sütni fogjuk.
  3. Újra kelesztjük 20 percig, majd lisztes kézzel lyukakat nyomkodunk a tésztába, ezekbe szúrjuk a kisebb ágakra szedett rozmaringot.
  4. A tésztába nyomkodjuk az olívabogyót is, tetejét megszórjuk sütésálló, nagy szemű sóval.
  5. Készre sütjük kb. 25 perc alatt. Amint van egy kis kérge, a sütőbe spriccelünk kevés vizet a tészta tetejére, ezt sütés alatt még egyszer megismételjük.
  6. A maradék 1 ek olívaolajba belenyomunk 2 gerezd fokhagymát, és a sütőből kivett forró lepénykenyeret megkenjük vele.
  7. Megvárjuk, míg kihűl, és darabokra tépkedve tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 319
elküldve: 0
receptkönyvben: 39
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Jahin

Mióta szakács: 2010.02.07.
189 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

olasz lepénykenyér, rozmaringos lepénykenyér, olajbogyós-rozmaringos kelt lepény

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

392
finomliszt 50 dkg
friss élesztő 2.5 dkg
olívaolaj 4 ek
víz 3 dl
1.5 tk
cukor 1 teáskanál
zöld olajbogyó 15 dkg
rozmaring 3 szál
0 ízlés szerint
fokhagyma 2 gerezd