r
Nosalty Logó

Flódni Anzsel konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
anzsel
Flódni Anzsel konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

Az almatöltelékhez

A diótöltelékhez

A máktöltelékhez

A lekvár

Összesen 1654 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

Az almatöltelékhez

A diótöltelékhez

A máktöltelékhez

A lekvár

Összesen 9907 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

Az almatöltelékhez

A diótöltelékhez

A máktöltelékhez

A lekvár

Összesen 296 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.7 g

Zsír

  • Összesen
    80 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1592.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    663 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    198 mg
  • Foszfor
    593 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    215.1 g
  • Cukor
    115 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    121 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    426 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    131 micro
  • Kolin:
    145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    400 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    294 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    191 micro
Összesen 1654 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    154.5 g

Zsír

  • Összesen
    480 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    143 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    219 g
  • Koleszterin
    920 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9555.1 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    266 mg
  • Kálcium
    3979 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    1185 mg
  • Foszfor
    3556 mg
  • Nátrium
    471 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1290.8 g
  • Cukor
    693 mg
  • Élelmi rost
    79 mg

VÍZ

  • Összesen
    726 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2555 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    170 micro
  • K vitamin:
    252 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    789 micro
  • Kolin:
    870 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2402 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    1761 micro
  • β-crypt
    78 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1145 micro
Összesen 9907 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    286.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.7 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 296 kcal

Hozzávalók

A tésztához

Az almatöltelékhez

A diótöltelékhez

A máktöltelékhez

A lekvár

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztát 5 egyenlő cipóba osztjuk, kinyújtjuk téglalap formára.
  2. A tepsiben a következő sorrendben rakjuk: Az első lapot dióval töltjük, a következők: alma, lekvár, mák és a tésztatető, melyet villával megszurkálunk, és kétszer átkenjük felvert tojással kenőtoll segítségével. Végül készre sütjük.
  3. Ha kihűlt, felszeleteljük, tálalás előtt porcukorral megszórjuk. Nagyon finom, és sokáig el áll.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 16392
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 03.

Ajánló

Jó tanácsok: A margarint vagy a vajat langyosítsuk fel, így könnyebben tudunk dolgozni vele. A diót és a mákot főzés közben gyakran kevergessük, hogy ne égjen oda. A tepsit mindig béleljük ki alufóliával, így biztosan nem ég le, és nem ragad oda a tészta - az alufóliát szépen le tudjuk fejteni a tésztáról.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
anzsel 2 recept

Még nem késő megsütni! Pár éve, szintén egy karácsonyi sütés-főzés, receptkeresgélés közben találtam rá, erre a receptre. Azóta minden évben karácsonykor sütök egy tálca flódnit a család örömére. Nagyon finom gazdag sütemény,(meg merem kockáztatni, hogy még a karácsonyi asztalon a bejglit is kiváltja) nem igényel szakácstudományt. Mindenkinek ajánlom.

Hozzávalók

A tésztához

Az almatöltelékhez

A diótöltelékhez

A máktöltelékhez

A lekvár

Címlapról ajánljuk

További cikkek