Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Finomfőzelék tejfölösen

Finomfőzelék tejfölösen
Finomfőzelék tejfölösen
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem csak a nevében finom, hanem valóban az.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megtisztított zöldségeket tetszés szerint daraboljuk.
  2. Kevés felforrósított olajban az előkészített zöldségeket rövid ideig pároljuk.
  3. Belemorzsoljuk a leveskockát, és 2-3 dl vízzel felöntjük, sóval, cukorral ízesítjük, és fedő alatt puhára főzzük.
  4. Közben a tejfölben elkeverjük a lisztet és a tojássárgáját, hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet. Ezzel besűrítjük a főzeléket, ha szükséges, kevés vizet adunk hozzá, és ízesítjük. Kicsit forraljuk, és kész.
  • költség: 600 Ft
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 25 429
elküldve: 7
receptkönyvben: 174
elkészítve: 13/20
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
450 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

habart finomfőzelék, tejföllel habart finomfőzelék, vegyes zöldfőzelék

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2013-01-18 19:44

Ez az!!! :-))
Köszönöm, én is így tálalom, nálunk is ez a neve, már általános iskolai napközis korom óta a Finomfőzelék kockára vágott répából és zöldborsóból állt, amit tejes rántással/habarással készítettek el,( a tejföl itt is ráadás, de tuti finom lehet),...vagy tükörtojással, vagy főttel, vagy virslivel ( főtt -sült) tálaltak, aztán volt még a menzán is,..néha...:-) , -de jó, hogy felraktad.:-))
A karalábé, ha zsenge, az már csak jutalom a finomságok mellett, még finomabbá teheti az amúgy is Finomfőzeléket .:-))
Annyira szép , guszta, a színek: mintha tavaszt láthatnék.:-))
Szép hétvégét kívánok!
Éva-Anyóca

katharosz
Katharosz / katharosz Fri, 2013-01-18 23:03

Szia, köszönöm a dicséretet, mi is nagyon szeretjük, de igazából minden főzelék jöhet.
Jó pihenést kivánok neked!
Kati

336
zöldborsó 50 dkg
sárgarépa 2 db
karalábé 1 db
petrezselyem 1 csokor
tejföl 2 dl
tojássárgája 2 db
leveskocka 1 db
cukor 1 teáskanál
0 ízlés szerint
finomliszt 2 evőkanál
napraforgó olaj 2 ek